Autonieuws

Dagelijks racemonster: Gumpert Apollo Speed

Zie hier de eerste afbeelding van de Gumpert Apollo Speed. De extra toevoeging aan de typeaanduiding staat garant voor nog meer snelheid. De ‘Formule 1-wagen voor op de openbare weg’, zoals Gumpert deze noemt, beleefde zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève.

In het gamma van Gumpert bevinden zich reeds drie versies; een ‘normale’ Apollo, een Apollo Sport en de Apollo Race. Stuk voor stuk pure racemonsters die zich tussen het dagelijks verkeer mogen voortbewegen. Daar komt binnenkort dus de Apollo Speed bij. In Genève krijgen we meer details van de auto te zien. Voorlopig moeten we het doen met een redelijk onthullende teaser.

Aan de grond genageld
Enorm verschillend is de Apollo Speed niet ten opzichte van de andere modellen. De wielkasten van de nieuweling volgen iets andere lijnen, waardoor de luchtstroom erlangs beter begeleid wordt en de achterlichten hebben ook de nodige modificaties ondergaan. Tevens bevat de Speed een verstelbare spoiler. Niet meteen zichtbaar is dat de Speed met een hoogte van 1,104 meter iets lager is dan de normale versie (1,114 m).

Ruim 360 km/h
Achterin ligt een 4,2 liter BiTurbo V8, net als bij de overige varianten. Deze wordt op wens van de klant geleverd met 650, 700 of 800 pk. Met 700 pk sprint de auto in 3,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h om pas te stoppen met versnellen wanneer de naald van de teller de 360 km/h al ver heeft overschreden. Tweehonderd km/h wordt overigens al bereikt in een luttele 8,9 seconden. We zijn benieuwd welke cijfers de versie met 800 pk dan wel niet neer weet te zetten.

Dagelijkse racewagen
De Gumpert Apollo wekt niet bepaald het beeld op van een alledaagse supercar. Maar dat zou het wel kunnen zijn. Aan luxe zaken zoals lederen bekleding, een radio/DVD-speler en airconditioning namelijk geen gebrek, terwijl een uitneembaar stuurwiel probeert te voorkomen dat je maatkostuum meteen in de kreukels ligt. Echter, de vierpuntgordels zullen hiervoor alsnog zorgen.

Gerelateerde artikelen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.