Autonieuws

EDAG presenteert innovatieve conceptar voor Genève

Het Duitse EDAG presenteert een nieuwe conceptcar genaamd Light Car. Het model laat de visie van EDAG zien voor een toekomstig milieuvriendelijk voertuig voor dagelijks gebruik.

EDAG is een grote speler op de markt van toeleveranciers. Zo is EDAG partner van de Volkswagen Audi Groep, General Motors, BMW en Ford. Het bedrijf is betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten, en productieprocessen. Met deze conceptcar wil de organisatie laten zien wat ze kunnen. Zo maakt de fabrikant voor de ´Light Car – Open Source’, zoals de conceptcar heet, gebruik van innovatief materiaal. De buitenkant van de conceptcar is namelijk gemaakt van Basaltvezel. Het is de eerste keer dat dit materiaal gebruikt wordt in de autowereld en is lichtgewicht en 100% recyclebaar.

(O)LED verlichting
Ook qua verlichting is de conceptcar vooruitstrevend. Zo heeft de auto (O)LED verlichting. De lampunits zijn geïntegreerd in de glazen panelen van de auto en zijn pas zichtbaar als de verlichting aanstaat. De buitenlijnen zijn overigens door de bestuurder zelf te verstellen zodat hij de wagen een uniek gezicht kan geven. Hetzelfde geldt voor de bedieningspanelen in de auto. Zaken als tellers en klimaatcontrolebediening kunnen niet alleen van plaats verwisselen, maar ook van grootte en stijl.

Elektrische auto

EDAG maakt goed gebruik van de achterzijde van de auto. Mensen die achter de ‘Light Car’ rijden kunnen uit de verlichting bijvoorbeeld opmaken hoe hard de bestuurder remt. Ook de melding van een file kan gemakkelijk worden weergegeven op de ‘kont’ van de auto. Onderhuids is de conceptcar een volledig elektrische auto. De vier meter lange en 1,7 meter brede Light Car beschikt over lithium-ion accu’s die zorgen voor een actieradius van 150 km. De auto beschikt over een wielbasis van 2,90 meter die de vijf inzittenden genoeg comfort moeten bieden.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Accord heeft zijn jas uitgedaan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.