Autonieuws

Kia plust wereldwijd 12,7%

In tijden waar het gros van de autofabrikant te kampen heeft met afzetproblemen, hoge voorraadaantallen en/of productiestops zijn er nog een aantal merken die nog wel kunnen lachen. Eén daarvan is Kia.

Het Zuid-Koreaanse merk boekte in de eerste tien maanden van 2008 een mondiale verkooptoename van 12,7 procent. De Europese verkopen over dezelfde periode pluste 5%. Hiermee is Kia één van de weinige autofabrikanten die tijdens de huidige economische situatie positieve verkoopcijfers heeft weten te boeken. Vooral op de Chinese (+37%) en Koreaanse markt (+34%) doet Kia erg goede zaken. Maar ook over het afzetgehalte in Europa klaagt het Koreaanse merk niet. In totaal werden er in Europa ruim 293.000 auto’s verkocht, een stijging van vijf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Sportage en de modellen uit de Cee’d reeks blijven de best verkochte Kia’s in Europa. Alleen in Noord-Amerika werd tot en met oktober een lichte daling (-3,7%) geconstateerd.

Verwachtingen voor 2009
Ook voor 2009 verwacht Kia positieve resultaten. “Voor komend jaar zijn we, uiteraard met enige voorzichtigheid, behoorlijk optimistisch. Ons optimisme komt vooral voort uit de geplande introductie van een aantal nieuwe systemen en modellen waaronder de nieuwe Soul,” aldus Baltus. Later volgend jaar zal Kia bovendien een compleet nieuwe MPV in het B-segment lanceren, die tevens op gunstige energielabels kan rekenen en een uiterst concurrerende prijsstelling krijgt.

Gerelateerde artikelen

Kia presenteert elektrische Niro op CES

Autonieuws
Kia presenteert elektrische Niro op CES
> Artikel lezen

Prijs Kia Niro en Optima Plug-In Hybrid bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?

Autonieuws
Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.