Autonieuws

AutoRAI 2009 dreigt drama te worden

De organisatie van de AutoRAI heeft besloten het in 2009 over een compleet andere boeg te gooien. Deze keer staat beleving centraal en zijn er geen stands van de verschillende merken. De organisatie zorgt voor de standbouw en de importeurs leveren de auto´s aan.

De afgelopen weken is er heftig gediscusieerd over de toekomst van de AutoRAI 2009. Diverse importeurs hadden al laten weten af te haken in verband met de extreem hoge kosten voor zowel standruimte als standbouw. En daardoor stond de toekomst van onze nationale autotentoonstelling op losse schroeven. Na heftig beraad en het bedenken van diverse nieuwe plannen is de organisatie eruit. De AutoRAI 2009 gaat compleet anders worden.

Paviljoens
De opzet is dat de verschillende merken niet meer hun eigen stand krijgen, maar de modellen worden her en der verspreid over paviljoens. Daarbij worden themapaviljoens ingericht waarbij de auto´s op segment worden neergezet. Zo komt er een paviljoen voor Familycars (MPV´s en stationwagons), Adventure (SUV´s en terreinauto´s) en Sports and Luxury (sportauto´s en topmodellen). Uiteraard is er ook volop aandacht voor het milieu en voor de kleine auto´s.

Demonstraties
Op de verschillende buitenterreinen en in diverse hallen is ruimte voor spektakel. Daar worden vele live demonstraties gegeven met onder meer terrein- en sportauto´s. Maar het is ook mogelijk om zelf te rijden. Kortom, de AutoRAI 2009 wordt meer beleving.

++ UPDATE 9-12-2008 15:55 uur ++
Tal van automerken hebben inmiddels laten weten zich niet te kunnen vinden in het nieuwe format van de AutoRAI. Dacia, Fiat, Honda, Renault, Nissan, Citroë, Daihatsu, Lancia, Mitsubishi en Subaru hebben inmiddels afgehaakt. Als er nog meer merken volgen is het de vraag of de AutoRAI in 2009 nog wel bestaansrecht heeft.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo XC60 toont alvast z'n silhouet

Autonieuws
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto?

Autonieuws
Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Welke F1-bolide zie jij graag 't vaakst in beeld?

Autonieuws
> Artikel lezen

Gedurfd: driecilinder voor nieuwe Ford Fiesta ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.