Autonieuws

Covini C6W eind 2009 in productie

Kennen jullie de eigenzinnige Covini C6W nog? Deze bijzondere zeswieler stond in 2004 op de Autosalon van Genève. Hij zou in productie gaan, maar uiteindelijk hebben we niets meer van die plannen gehoord. Maar nu laat de website Italiaspeed weten dat de zeswieler er alsnog komt. Eind 2009 kunnen we hem verwachten.

De Covini C6W zoals deze in Genève stond was een dichte sportwagen. Het productiemodel daarentegen zal een cabriolet worden, beweert de website Italiaspeed. En er zijn meer wijzigingen te melden. Zo is de zesversnellingsbak nieuw en bevat de 4.2 liter V8 van Audi nu een vermogen van 440 pk en 470 Nm koppel. Het studiemodel uit 2004 liet nog een maximum vermogen van 380 pk los op de achterwielen. Covini is van plan rond de zes stuks van de C6W te bouwen.

Droom
Ferruccio Covini, oprichter van Covini Engineering, droomt al sinds 1974 van het bouwen van een sportwagen met zes wielen. Naast het neerzetten van zo’n bijzondere creatie resulteren de zes wielen, volgens Covini, in een kortere remweg, hoger comfort en verbeterde rijstabiliteit. Met een relatief laag gewicht van 1.200 kg in combinatie met de krachtige achtcilinder is de C6W in staat goede prestaties te leveren. Een topsnelheid van 300 km/h wordt beloofd.

Gerelateerde artikelen

Zijn zwevende bollen de auto's van de toekomst?

Autonieuws
Zijn zwevende bollen de auto van de toekomst?
> Artikel lezen

Aston Martin en Red Bull Racing zijn een stelletje

Autonieuws
Aston Martin wordt titelsponsor Red Bull Racing
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Elektrische trucks krijgen eigen bovenleiding op Duitse snelweg

Autonieuws
> Artikel lezen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.