Autonieuws

Covini C6W eind 2009 in productie

Kennen jullie de eigenzinnige Covini C6W nog? Deze bijzondere zeswieler stond in 2004 op de Autosalon van Genève. Hij zou in productie gaan, maar uiteindelijk hebben we niets meer van die plannen gehoord. Maar nu laat de website Italiaspeed weten dat de zeswieler er alsnog komt. Eind 2009 kunnen we hem verwachten.

De Covini C6W zoals deze in Genève stond was een dichte sportwagen. Het productiemodel daarentegen zal een cabriolet worden, beweert de website Italiaspeed. En er zijn meer wijzigingen te melden. Zo is de zesversnellingsbak nieuw en bevat de 4.2 liter V8 van Audi nu een vermogen van 440 pk en 470 Nm koppel. Het studiemodel uit 2004 liet nog een maximum vermogen van 380 pk los op de achterwielen. Covini is van plan rond de zes stuks van de C6W te bouwen.

Droom
Ferruccio Covini, oprichter van Covini Engineering, droomt al sinds 1974 van het bouwen van een sportwagen met zes wielen. Naast het neerzetten van zo’n bijzondere creatie resulteren de zes wielen, volgens Covini, in een kortere remweg, hoger comfort en verbeterde rijstabiliteit. Met een relatief laag gewicht van 1.200 kg in combinatie met de krachtige achtcilinder is de C6W in staat goede prestaties te leveren. Een topsnelheid van 300 km/h wordt beloofd.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.