Autonieuws

Nieuwe Caterham wordt online gecreëerd

Caterham Cars laat een nieuw model ontwikkelen: online. En de internetbezoeker mag bepalen hoe de auto eruit komt te zien en over welke techniek het beschikt. Zelfs de naam wordt bepaald door de deelnemers. Er is slechts één voorwaarde: het moet een ‘performance car’ worden. In samenwerking met Splitwheel.com kunnen bezoekers de meest uiteenlopende suggesties en ideeën aandragen.

Caterham en Splitscreen.com claimen dat dit de eerste keer is dat er een geheel nieuw model via internet wordt ontwikkeld door een bundeling van meningen, ideeën en suggesties van de consument. Eenmaal ingelogd kan iedereen voorstellen of concepts indienen. Over ieder aspect van de nieuwe Caterham. Men hoeft geen doorgewinterde ingenieur of designer te zijn. Alle informatie van iedere deelnemer is welkom.

Van idee tot prototype
Via forums kan over ieder ingediende voorstellen gediscussieerd worden. Vervolgens worden alle ideeën samengebundeld en bekeken waarna over de beste concepts gestemd wordt via een online stemsysteem. In samenspraak met de technici van Caterham Cars wordt bepaald welke elementen het prototypestadium zullen halen. Het nieuwe model moet natuurlijk wel aansluiten bij het huidige en het(eventueel) toekomstige beleid van het Britse merk. Bovendien moet het project realistisch en haalbaar zijn. Nadat Caterham de specificaties van de nieuweling heeft bepaald gaat het zoeken naar de mogelijkheden een studiemodel te bouwen. Het resultaat zou zomaar het nieuwe Caterham model kunnen worden die na 2011 wordt gelanceerd.

Testrijders
Zoals gezegd heeft ‘Project Splitscreen’ slechts één voorwaarde als de haalbaarheid ervan buiten beschouwing wordt gelaten. Alle suggesties moeten gericht zijn op het bouwen van een sportwagen. Het resultaat moet opwindend, spectaculair en uniek zijn om te kunnen meten met de betere sportwagens in de wereld. Als klap op de vuurpijl mogen enkele deelnemers die nauwkeurig bij het project waren betrokken het prototype aan divers testwerk onderwerpen. De mogelijkheden om er mee te kunnen racen bestaat eveneens.

Gerelateerde artikelen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.