Autonieuws

Lamborghini Estoque in 2011 bij ‘groen licht’

Als de Volkswagen-top de productieplannen van de Lamborghini Estogue goedkeurt kunnen we de superlimousine eind 2011 in de showroom verwachten. Althans dat zegt Directeur Research & Development van Lamborghini Maurizio Reggiani tegen het Engelse Autocar.

Naast deze informatie meldde Reggiani nog een schat aan andere informatie aan Autocar. Was Lamborghini er eerder nog niet uit over welke krachtbron de Estogue zou moeten beschikken, de fabrikant heeft voorlopig een keus kunnen maken. In het vooronder zal een ‘gedownsizede’ 5.2 liter V10 van de Gallardo LP560-4 liggen. In plaats van 560 pk en 540 Nm in de LP560-4 levert de tiencilinder in de limousine circa 500 pk en 610 Nm. Het koppel zal echter bij lagere toeren beschikbaar zijn waardoor de Estoque een kalmer motorkarakter krijgt dan de toerenmaker in de Gallardo. De motor is gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat, de eerste voor Lamborghini.

´Diesel op komst´
Bovendien biedt het geheel nieuwe platform van de sedan mogelijkheden voor andere krachtbronnen. Een twin-turbo V8 of een achtcilinder turbodiesel wordt daarom niet uitgesloten. Ook bekijkt het merk of er mogelijkheden zijn voor hybridetechniek dat de achtcilinder kan ondersteunen. Tja, de steeds strenger wordende milieunormen vraagt zaken tegen het licht te houden op het gebied van brandstofbesparing en CO2-uitstoot. Echter beloofd Lamborghini nimmer een diesel of een ‘geholpen´ (turbo of compressor) motor in haar coupémodellen te lepelen.

Eind 2011
Bij ‘groen licht’ zal de ontwikkeling van de Lamborghini Estoque begin volgend worden opgestart in Sant’Agata. Zoals genoemd zal de limousine vervolgens rond het einde van 2011 bij de dealers staan. Reken op een prijs van minimaal 2,5 ton. Er is echter nog steeds niets officieel, dus het is wachten op de bevestiging van Lamborghini zelf.

Gerelateerde artikelen

Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat

Lifestyle & design
Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat
> Artikel lezen

Sexy as hell: Lamborghini Huracan Performante Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Gaat Lamborghini de Miura nieuw leven inblazen?

Autonieuws
Gaat Lamborghini de Miura nieuw leven inblazen?
> Artikel lezen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met Lamborghini Urus

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.