Autonieuws

Compacte Lexus op komst

Lexus gaat op termijn een model onder de IS-serie op de markt brengen. Onder andere hiermee wil het luxe merk van Toyota meer voet aan de grond zetten in Europa.

Met dit nieuwe model gaat Lexus de concurrentie aan met de A3 van Audi en de BMW 1-serie. Wanneer de nieuweling precies komt, heeft Lexus nog niet laten weten. Wel meldt Tadashi Arashima - CEO van Toyota Europe - dat er een auto in de compacte klasse komt die een verbetering zal zijn voor het milieu. Dat betekent een auto met een efficiëntere verbranding en een lage CO2-uitstoot.

150.000 auto´s in 2015
Momenteel bedraagt het marktaandeel in Europa minder dan één procent. De doelstelling is om 150.000 auto´s per jaar in Europa te verkopen, zegt Lexus. Het nieuwe model zal ons moeten helpen deze doelstelling te bereiken. Bovendien komt er een Pruis-variant onder de merknaam Lexus op de markt. Hybrides worden steeds populairder en het aantal hierin zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dit jaar zullen Lexus en Toyota gezamenlijk zo´n 60.000 hybrides in Europa verkopen. Onder andere de nieuwe Pruis - die volgend jaar verschijnt - zal dit aantal moeten doen stijgen. In 2010 hopen we een hybride afzet van 100.000 stuks aan te tikken, aldus Arashima.

Gerelateerde artikelen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.