Autonieuws

Venturi met acht motoren: Volage

Naast alle grote autofabrikanten, schitteren ook de kleinere merken in Parijs. Zo ook het Franse Venturi die tijdens de ‘thuiswedstrijd’ haar nieuwste model laat zien. De Volage is een feit.

De Volage is het resultaat tussen de samenwerking van Venturi met niemand minder dan Michelin. Deze Franse bandenleverancier ontwikkelde speciale wielen voor de Volage. Het “Michelin Active Wheel” is een wiel met twee elektromotoren - eentje voor de aandrijving en ééntje voor de actieve vering. In totaal heeft de Volage dus een achttal elektromotoren ter beschikking.

Actieve vering
Zoals gezegd heeft elk afzonderlijk wiel een elektromotor voor de vering. Het systeem zorgt ervoor dat de bestuurder tijdens elke situatie en op elk wegdek de optimale demping heeft. Naast veel veiligheid en grip moeten de wielen ook heel geluidsvriendelijk zijn, aldus Michelin.

In balans
Dankzij een goede verdeling van de krachtbronnen over de gehele auto is de wagen goed in balans. Met 45% van het gewicht op de voorwielen is er genoeg potentieel voor een goede wegligging gelegd. De prestaties van de wagen helpen hier in ieder geval aan mee. Het bekende sprintje van nul naar honderd doet de elektrische auto namelijk in minder dan vijf seconden.

Fetish
De Volage is grotendeels gebaseerd op het huidige model van Venturi, de Fetish. Zodoende is de wagen al bijna productieklaar. Overigens duurt het nog een lange tijd voordat de auto van de band rolt. Het merk denkt aan een gelimiteerde productie in 2012.

Gerelateerde artikelen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.