Autonieuws

Productieklaar: Pininfarina B0

Dat elektrische auto´s ‘hot’ zijn, weet ook Pininfarina als geen ander. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Italiaanse koetsbouwer met een elektrisch aangedreven studiemodel komt.

Pininfarina noemt hun elektrische auto de B0. Dit staat voor Be Zero, wat natuurlijk slaat op nul-emissie - hetgeen wat deze auto uitstoot. De B0 heeft een 45 kW sterke elektromotor onder de kap. De motor van de vijfdeurs hatchback wordt via een automatische transmissie op de weg overgebracht. Het bereik van de auto met volle accu’s bedraagt 250 kilometer. De topsnelheid van de Italiaanse wagen is begrensd op 130 km/u. De sprint van nul naar zestig kilometer per uur doet de B0 in 6,3 seconden.

Zonnepanelen
De lithium-ion accu’s gaan tot 200.000 kilometer mee en liggen tussen de beide assen in en onder de passagiers. Dit komt de rijeigenschappen ten goede. Het accupakket is in enkele uren op te laden via een gewoon stopcontact. Ook helpen de zonnepanelen met het opladen van de accu. Dit gebeurt niet alleen wanneer de B0 geparkeerd staat, maar ook tijdens het rijden.

Eind 2009 in productie
Pininfarina toont het studiemodel niet zonder een reden in Parijs. Het product gaat namelijk in productie – zij het in licht gewijzigde vorm. De eerste modellen moeten al eind 2009 van de lopende band komen. Overigens hangt dit grotendeels af van de beschikbaarheid van de lithium-ion accu’s, aldus Pininfarina.

Gerelateerde artikelen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Inruilprijs grootste zorg bij autokopers

Autonieuws
Inruilprijs grootste zorg bij autokopers
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.