Autonieuws

Mysterieuze Lamborghini Concept is 4-deurs coupé

De nieuwe Lamborghini waarvan het gedaante en de specificaties voor het eerst wordt prijsgegeven tijdens de Autosalon van Parijs houdt de gemoederen bezig. Inmiddels is er meer informatie.

Nadat Lamborghini twee teasende afbeeldingen met minimale details heeft vrijgegeven is heel autoland nieuwsgierig naar wat voor soort sportwagen het zou kunnen zijn. Sommige automedia schijnen meer te weten.

Naam ´Urus´
Het Amerikaanse Automotive News is ervan overtuigd dat de Italiaanse sportwagenfabrikant ons gaat verblijden met een vierdeurs coupé. Tevens schijnt er door Lamborghini een typeaanduiding vast te zijn gelegd: ‘Urus’. De naam is afkomstig van een enorm type rund cq. stier dat leefde in Europa omstreeks de 16de eeuw. Zou dit de naam van Lamborghini´s nieuwe 4-deurs coupé worden? Voorlopig zijn het allemaal nog geruchten.

Monopolist af
Welke krachtbron er in de motorsteunen van de nieuwe Lamborghini Concept hangt is nog onbekend. Eerder vertelden wij al dat de motor vermoedelijk voorin komt te liggen en dat de sportwagen onder de Murciélago wordt gepositioneerd. Als het inderdaad een 4-deurs coupé betreft dan zal het de strijd aangaan met de Aston Martin Rapide, Porsche Panamera en de Mercedes CLS 63 AMG. Daarmee zou de Lamborghini Urus de volgende zijn die dit tamelijk nieuwe segment invulling geeft. De Mercedes CLS heeft zich lang monopolist in dit segment mogen noemen, maar daar kom dus binnenkort verandering in. En zoals jullie lezen is de concurrentie niet mis. Wij zijn benieuwd naar 1 oktober. Op die datum zal Lamborghini de eerste informatie van z´n nieuwe conceptcar vrijgeven. Een dag later wordt het doek officieel van de auto gehaald. Wij houden u op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Dit is 'm dan: de Lamborghini Aventador S Roadster

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Racebeest: Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat

Lifestyle & design
Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat
> Artikel lezen

Lamborghini werkt aan vierdeurs sportwagen op basis Panamera

Autonieuws
Lamborghini werkt aan vierdeurs sportwagen op basis Panamera
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.