Autonieuws

Met de Porsche Cayenne S Transsyberia op safari

Dit is één van de laatste stuiptrekkingen van Porsche om de verkopen van de huidige Cayenne een extra impuls te geven. Alleen hadden wij verwacht dat de fabrikant met een iets smaakvollere variant zou komen dan deze ‘Transsyberia’.

De Porsche Cayenne S Transsyberia verwijst naar de gelijknamige rally die zich uitstrekt over een afstand van circa 7.000 kilometer. Dit evenement start in Moskou om vervolgens in de Mongoolse hoofdstad Ulan Bator te eindigen. Om de Cayenne S een avontuurlijke gevoel op te laten wekken heeft Porsche de SUV uitgedost met een viertal schijnwerpers op het dak. Het is zien en gezien worden zullen we maar zeggen. Echter is in Europa de verlichting niet legaal op de openbare weg. De afwijkende kleurencombinatie Meteor Grey Metallic / Crystal Silver Metallic en de striping op de flanken laten duidelijk zien dat het hier een speciaal model gaat. Overige kleurstellingen zijn: Black/Orange, Crystal Silver Metallic/Orange en Black/Meteor Grey Metallic. Bij de laatste drie lakkleuren zijn de standaard 18 inch S2-wielen in een sterk afwijkende kleur gespoten ten opzichte van de carrosserie. Ook de rand van de luchtinlaat, de buitenspiegelkappen en de bovenzijde van de dubbele dakspoiler zijn in een andere kleur gespoten dan de rest van de auto.

Onverhard-modus
Tevens standaard is het Porsche Active Suspension Management (PASM), de elektronisch geregelde actieve demping van Porsche dat onder andere voor een constante wagenhoogte zorgt. Ook past het systeem continu de demping aan om zo het duiken van de voorzijde van de auto tot een minimum te beperken. Het Porsche Traction Management (PTM) verdeelt de trekkracht van de motor optimaal over de voor- en achterwielen. Normaal verplaatst PTM 62% van het koppel naar de achterwielen en 38% naar de voorwielen. Het variabele centrale differentieel is volledig te vergrendelen. Zodra de bestuurder de lage gearing inschakelt, schakelt de auto direct over op de offroad-modus van het ABS. Daardoor ontstaat een grotere bodemvrijheid.

Offroad-pakket
Optioneel verkrijgbaar voor de Porsche Cayenne S Transsyberia is het Offroad Technology Package. Dat omvat een elektronisch gestuurd, centraal sperdifferentieel achter. De bestuurder kan die zelf inschakelen. De onderzijde van de auto is op een groot aantal punten extra verstevigd voor het ruigere terreinwerk. Het interieur van de Transsyberia bevat een mix van sportiviteit en exclusiviteit. Onder meer het instrumentarium en de wijzerplaten, de veiligheidsgordels en de vloermatten zijn uitgevoerd in de contrasterende kleur die ook aan de buitenzijde gebruikt is. Het stuurwiel en meerdere interieurdelen zijn bekleed met alcantara.

Motor uit GTS
In tegenstelling tot z´n naam doet vermoeden treffen we onderhuids de motor uit de GTS aan. De krachtbron levert dus 405 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. Standaard is de 4.8 liter V8 gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar een automatische transmissie is mogelijk. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h is voltrokken in 6,1 seconden en de topsnelheid blijft steken op 253 km/h.

Op bestelling
Porsche toont tijdens de Autosalon van Parijs de nieuwe Cayenne S Transsyberia. De SUV is begin 2009 op bestelling leverbaar in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Nieuwe Porsche Cayenne op schema voor IAA Frankfurt

Spyshots
2018 Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Porsche Cayenne legt de lat extreem hoog

Autonieuws
Nieuwe Porsche Cayenne legt de lat extreem hoog
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.