Autonieuws

Nissan Pixo opent aanval op A-segment

Nissan presenteert de Pixo, een compact hatchback die gaat opereren in het steeds drukker wordende A-segment. Meest bijzondere is het verkrijgen van een automaat.

Het A-segment van compacte auto’s wordt steeds populairder onder de winkelende automobilist. Steeds meer autofabrikanten zien hier vervolgens kansen liggen en lanceren met bosjes een auto in deze klasse. Met compacte auto’s als specialisme kon Nissan natuurlijk niet achterblijven, dus presenteren de Japanners op de Autosalon van Parijs de Pixo. Met z’n lengte van 3,57 meter, breedte van 1,60 meter en hoogte van 1,47 meter opent hij de aanval op de Toyota Aygo, Peugeot 107 en natuurlijk de Suzuki Alto. Want op deze laatste is de Pixo gebaseerd. Daarnaast worden ze in dezelfde fabriek in India gebouwd. In het vooronder ligt een 65 pk sterke 1.0 liter driecilinder die een CO2-uitstoot heeft van slechts 110 gr/km. Het verbruik zal circa 4,6 liter per 100 gereden kilometers bedragen. Als één van de weinigen in z’n klasse is de Pixo verkrijgbaar met een automaat die vier verzetten telt.

Voorjaar 2009
De Pixo zal als vijfdeurs hatchback voor het eerst te zien op de Autosalon van Parijs. Een driedeurs variant komt er niet. In het voorjaar van 2009 zal hij bij de Nissan-dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.