Autonieuws

Minder productie bij Land Rover

Het Indiase Tata Motors schroeft de productie van Land Rover terug in verband met tegenvallende verkopen in de Verenigde Staten en Engeland. Om ontslagen te vermijden worden driehonderd arbeiders uitgeleend aan Jaguar.

Het Indianse Tata - die eind 2007 Land Rover en Jaguar van Ford overnam - heeft de productie van Land Rover verminderd. De verkopen lopen niet in lijn met de huidige productieaantallen omdat de populairiteit van grote SUV´s af is genomen. Vooral de afzet in de Verenigde Staten is enorm geslonken door de verslechterende economie aldaar. In Rusland en het Midden-Oost ziet Land Rover juist een stijging.

Geen ontslagen
Om aan de huidige vraag te voldoen is een werkweek van vier dagen ingeïntroduceerd en ook een aantal nachtdiensten komen te vervallen. De werknemers hoeven zich in eerste instantie geen zorgen te maken om hun baan te verliezen. Tata heeft laten weten dat de teruggeschroefde productie geen gevolgen heeft voor het aantal arbeidsplaatsen. De fabrieksarbeiders die ´over´ zijn worden uitgeleend aan Jaguar, die de fabriek in Castle Bromwich op een steenworp afstand van Land Rover in Solihull heeft liggen.

Gerelateerde artikelen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

'Road Rover' derde modellijn van Land Rover

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.