Autonieuws

Nieuwe Renault Safrane

Groot nieuws bij Renault. Niet groot vanwege de belangrijkheid, maar qua voorkomen. Want deze Renault, waarvoor het merk de naam Safrane weer afstoft, is de grootste Fransman sinds jaren.

Speciaal voor de markt in het Midden-Oosten heeft Renault de naam Safrane weer uit de kast gehaald. De nieuwe Safrane is geen nieuwe auto, het is niets meer dan een Samsung SM5. Dit merk is een dochteronderneming van Renault uit Korea, waar de Safrane ook gebouwd gaat worden.

Midden-Oosten
In Europa kennen wij de Safrane sinds 1992, waar de auto het gamma van Renault naar boven afsloot. In 2000 maakte de auto stilletjes plaats voor de nieuwe Laguna en de in 2003 geïntroduceerde Vel Satis. Deze Vel Satis is nu nog steeds de grootste Renault, maar staat ook op het punt van vervanging. Dit zal vermoedelijk niet gebeuren door deze Safrane, die blijft voorbehouden aan het Midden-Oosten.

V6 + automaat

De nieuwe Safrane wordt gebouwd in Zuid-Korea in de fabriek van Samsung. De wagen is uitgerust met een V6 motor die gekoppeld zal worden aan een automaat. De productie zal op korte termijn starten.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Renault Z33 Symbioz is auto en extra huiskamer in één

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.