Autonieuws

Rolls-Royce Pininfarina Hyperion

Pininfarina zal tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance een speciale Rolls-Royce Drophead Coupé introduceren. De exclusieve Rolls wordt op bestelling van een klant gebouwd en zal een uniek exemplaar zijn.

De Rolls-Royce Hyperion, zoals de auto gaat heten, is gebaseerd op de Drophead Coupé. Verschil met de Drophead is wel een kortere wielbasis en het gemis van de achterste zitplaatsen. De Hyperion is een traditionele tweezitter met zoals het hoort een stoffen dak.

Statige Brit
Qua design is de auto een eerbetoon aan de grote auto´s van Rolls-Royce van voor de oorlog. Op deze computerbeelden is dat goed te zien, al doet de auto toch vrij modern aan. Het front van de Hyperion is duidelijk een Rolls, maar de achterkant heeft meer een Italiaanse vormgeving. Toch heeft de Brit een statig voorkomen, wat je verwacht van een Rolls-Royce.

Andere ´coachbuild´ projecten
Het is niet de eerste keer dat Pininfarina een auto speciaal voor een (rijke) klant maakt. Zo kwam het merk in 2006 al met de Ferrari P4/5 op de markt. Deze sportwagen was op de basis van een Ferrari Enzo gebouwd en kostte naar verluid 3 miljoen dollar. Dat de Hyperion eenzelfde prijskaartje krijgt is niet ondenkbaar.

Gerelateerde artikelen

Kan een Rolls-Royce lelijker dan dit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lijnenspel Rolls-Royce Cullinan beter in beeld

Spyshots
> Artikel lezen

Spofec verbouwt Rolls-Royce Dawn

Tuning & styling
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.