Autonieuws

Mercedes conceptcar in Parijs

Mercedes-Benz zal op de Autosalon van Parijs een studiemodel onthullen die een indruk geeft van de nieuwe E-klasse en CLK. De conceptcar geeft ons alvast een voorproefje van beide nieuwe modellen die in 2009 op de planning staan.

Tijdens de Autosalon van Parijs in oktober zal op de stand van Mercedes een conceptcar pronken. Deze designstudie zal de naam Vision plus een nog onbekende toevoeging dragen. Een naam die Mercedes vaker heeft verbonden aan z’n studiemodellen. De afgelopen jaren zagen we onder meer de Vision GLK, Vision R en Vision B. Veelal zijn deze conceptcars binnen afzienbare tijd met slechts minimale wijzigingen als productiemodel gepresenteerd.

Voorbode E- en CLK-klasse
De conceptcar zoals die in Parijs staat is volgens een woordvoerder bij Mercedes-Benz een voorproefje van het design van de nieuwe E- en CLK-klasse. Het model wordt gekenmerkt door scherpere lijnen, maar de scherpte van de C-klasse en GLK wordt niet geëvenaard. Mercedes kan de E-klasse immers niet teveel aan gaan passen. Daar zitten haar klanten niet op te wachten. Beide modellen worden volgend jaar gepresenteerd. De E-klasse staat in het voorjaar bij de dealers terwijl de CLK later in het jaar volgt. Zoals het er nu op lijkt krijgt de CLK bovendien een andere naam. Het model leunt sterker tegen de E-klasse aan dan ooit en dat vraagt ook wat naam betreft een aanpassing. Voorlopig blijft het echter gissen wat het worden gaat.

Gerelateerde artikelen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Lang zittende Mercedes-CEO maakt overstap naar TUI

Autonieuws
Lang zittende Mercedes-CEO maakt over naar TUI
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.