Autonieuws

Porsche mag VW overnemen

Porsche mag van de Europese Commissie collega-fabrikant Volkswagen overnemen. Dit bepaalde eurocommissaris Neelie Kroes onlangs.

Kroes zegt dat de overname van Volkswagen niet leidt tot kartelvorming, aangezien de sportwagenfabrikant in Europa slechts een marktaandeel heeft van 0,6%. Er zijn concurrenten op meerdere markten actief die eenzelfde aandeel hebben als Porsche. Volkswagen zal anders vroeg of laat worden veroverd door een samenwerking van deze partijen. En beide merken krijgen door de overname geen toegang tot nieuwe, belangrijke markten. Want Porsche en VW opereren immers in de zelfde landen. “De fusie zal in het concurrentieveld in Europa dus niet wezenlijk veranderen”, aldus Kroes.

Belang van 41%
Heden heeft Porsche een belang van 31% in Volkswagen. Op termijn wil de sportwagenproducent dit verhogen naar vijftig procent. Binnenkort zal de eerste stap naar deze uitbreiding worden gezet. Dan zal Porsche een belang hebben van 41 % in Volkswagen.

Toestemming
Voordat het zover is moeten twintig mededingingsautoriteiten over de hele wereld toestemming geven. In een aantal landen, zoals Amerika, Australië, Brazilië, Mexico, Israël, Rusland en Oekraïne is dat inmiddels gebeurd. Nu de Europese Unie daar bij komt, is Porsche steeds een stukje dichterbij de overname. Als alles volgens de planning loopt, is Volkswagen in oktober van Porsche.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI kan besteld worden

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Porsche Museum verwelkomt oudste 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Binnen spieken bij de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.