Autonieuws

Porsche mag VW overnemen

Porsche mag van de Europese Commissie collega-fabrikant Volkswagen overnemen. Dit bepaalde eurocommissaris Neelie Kroes onlangs.

Kroes zegt dat de overname van Volkswagen niet leidt tot kartelvorming, aangezien de sportwagenfabrikant in Europa slechts een marktaandeel heeft van 0,6%. Er zijn concurrenten op meerdere markten actief die eenzelfde aandeel hebben als Porsche. Volkswagen zal anders vroeg of laat worden veroverd door een samenwerking van deze partijen. En beide merken krijgen door de overname geen toegang tot nieuwe, belangrijke markten. Want Porsche en VW opereren immers in de zelfde landen. “De fusie zal in het concurrentieveld in Europa dus niet wezenlijk veranderen”, aldus Kroes.

Belang van 41%
Heden heeft Porsche een belang van 31% in Volkswagen. Op termijn wil de sportwagenproducent dit verhogen naar vijftig procent. Binnenkort zal de eerste stap naar deze uitbreiding worden gezet. Dan zal Porsche een belang hebben van 41 % in Volkswagen.

Toestemming
Voordat het zover is moeten twintig mededingingsautoriteiten over de hele wereld toestemming geven. In een aantal landen, zoals Amerika, Australië, Brazilië, Mexico, Israël, Rusland en Oekraïne is dat inmiddels gebeurd. Nu de Europese Unie daar bij komt, is Porsche steeds een stukje dichterbij de overname. Als alles volgens de planning loopt, is Volkswagen in oktober van Porsche.

Gerelateerde artikelen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

TechArt gaat los op Panamera Sport Turismo

Tuning & styling
> Artikel lezen

Stuurloze Volkswagen I.D. Vizzion: Phaeton van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.