Autonieuws

GM niet meer de grootste

Na 76 jaar is General Motors niet meer de grootste autoproducent van de wereld. Toyota heeft het stokje overgenomen.

In de eerste zes maanden van dit jaar verkochten de Japanners namelijk wereldwijd 4,82 miljoen auto’s tegen 4,54 miljoen van de Amerikanen. Hiermee wist Toyota een verkoopstijging te realiseren van 2,2%, terwijl bij GM er een daling van 3% werd geboekt.

Toyota blijft stijgen
Onlangs maakten beide giganten hun verkoopcijfers over het tweede kwartaal van 2008 bekend. Deze periode 2008 was voor GM wederom een tegenslag. Met 2,29 miljoen verkochte auto’s werd de daling verder ingezet. Een verlies van 5% over de afgelopen drie maanden. De verkoop van Toyota steeg in de maanden april tot en met juni met twee procent tot 2,40 miljoen geregistreerde wagens.

GM moeilijk in VS
Vorige jaar wist GM Toyota nog voor te blijven met een minimaal verschil van 3.100 auto’s. Toyota was toentertijd al met een inhaalrace begonnen, maar trok aan het einde van het jaar nipt aan het kortste eind. De Japanners hebben hun verlies heden ingehaald door voornamelijk goede zaken te doen in de Verenigde Staten. Daar heeft GM het juist erg moeilijk met een dalingspercentage van twintig procent. Waarschijnlijk heeft dit onder meer te maken met de stijgende brandstofprijzen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.