Autonieuws

Eerste Hyundai i-Blue is een i30

Hyundai presenteerde op de British International Motor Show de i30 i-Blue. Een zuinige variant van de i30, gebouwd op basis van dezelfde filosofie als Volkswagen´s BlueMotion, ECOnetic van Ford en EcoMotive van Seat.

Hyundai wil graag meedingen in de eervolle strijd voor een verbeterd milieu. Hiervoor heeft het Zuid-Koreaanse merk een speciale i30 ontwikkeld. Deze maakt net als de Volkswagen’s BlueMotion gebruik van bepaalde technieken om een auto zuiniger en schoner te maken.

Maximaal 120 gr/km
Hyundai zal de komende tijd meer van dit soort i-Blue-modellen lanceren. De aftrap is echter weggelegd voor de i30. Deze werd onlangs op de British Motor Show in Londen gepresenteerd. Terwijl de concurrentie het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagd door aanpassingen te doen aan banden, vering of innovatieve zaken als een start/stopknop, hoefde Hyudai alleen de versnellingsbakverhoudingen van de i30 te verlengen. Hiermee daalt de emissie-uitstoot met 6 gr/km, terwijl de rijkwaliteiten er niet op achteruit zijn gegaan. Hyundai claimt overigens dat alle i-Blue-modellen een maximale CO2-uitstoot hebben van 120 gr/km. De 1.6 liter CRDi-motor in de i30 i-Blue voldoet hier dan ook aan. Wanneer de auto naar Europa komt heeft Hyundai nog niet vermeldt. Tevens is het nog wachten op de prijzen.


Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.