Autonieuws

Supercar uit Mexico: Mastretta MXT

Mastretta presenteert tijdens de British Motor Show de MXT, een compacte sportwagen met een laag gewicht en relatief veel vermogen. Vanuit stilstand wordt de 100 km/h bereikt in minder dan 5,0 seconden. Of de auto ook naar heel Europa komt is niet bekend.

Binnenkort kunnen we weer een nieuw automerk verwelkomen: Mastretta. Uit Mexico welteverstaan. Binnenkort zal daar de MXT van de band rollen, een tweezitter. Met maten als 3,9 meter lang, 1,79 meter breed en 1,15 meter hoog is de MXT uiterst compact te noemen.

Gunstige pk/gewichtsverhouding
Mastretta werkt op basis van het bekende Lotus-principe: een laag wagengewicht met een relatief krachtige motor. Door de carrosserie uit glasvezel op te trekken weegt de MXT slechts 900 kg. Met zijn 240 pk sterke 2.0 liter Duratec-motor - afkomstig van Ford - weet de auto zo in minder dan 5,0 seconden vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken. De topsnelheid is vastgesteld op 250 km/h. Een handgeschakelde vijfversnellingsbak zorgt voor de transmissie. Ook aan luxe zal er geen gebrek zijn. Zo is in het interieur veel leer te vinden en airconditioning en ABS zijn standaard.

British Motor Show
De onthulling van de Mastretta vindt plaats tijdens de British Motor Show in Londen. De lichtgewicht sportwagen zal in eerste instantie in Groot-Brittannië worden verkocht. Vooralsnog is niet bekend of de auto ook naar de rest van Europa komt.

Gerelateerde artikelen

Primeur voor Maxi-Cosi: eerste kinderzitje met airbags

Autonieuws
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet

Autonieuws
Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.