Autonieuws

NICE Ze-O: betaalbare elektrische auto

Het Engelse NICE komt met een betaalbare elektrische auto op de markt. Het model welke de naam Ze-O beleeft zijn debuut tijdens British International Motor Show. De auto komt dit najaar op de markt.

“Natuurlijk zijn alle elektrische sportwagen een lust voor het oog en interessant, ” geeft Julian Wilford, medeoprichter van NICE Car Company toe. “Maar wij kennen heel veel klanten welke liever een praktische elektrische auto willen hebben.” En dat is de Ze-O dus precies, een ruime en betaalbare elektrische auto.

Made in China
De Ze-O mag dan wel ontworpen en ontwikkeld in zijn in Europa, de wagen zal gebouwd worden in China. Met het standaard accupakket zal de wagen een topsnelheid van 88 km/h (55mph) kunnen behalen en is een bereik van 104 km (65 mile) mogelijk. Later zal er ook nog een betere (Lithium-ion) accu beschikbaar komen voor de kleine MPV. Hiermee moet de auto een groter bereik hebben.

Volgende jaar naar Europa
De auto zal dit najaar op de Engelse markt verschijnen en zal daar £14.000 (+/- €17.600,-) kosten. Gedurende 2009 komt de Ze-O ook naar de andere kant van het Kanaal. Of de auto ook bij ons leverbaar zal worden - en tegen welke prijs - is op dit moment nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.