Autonieuws

Tesla komt met vierdeurs sedan

Tesla Motors heeft samen met de Amerikaanse gouverneur Arnold Schwarzenegger aangekondigd dat het merk haar auto’s in Californië gaat bouwen. Eerdere aankondigingen over een fabriek in New Mexico komen daarmee te vervallen. Ook de komst van een vierdeurs sedan werd bevestigd.

Gouverneur Arnold Schwarzenegger meldde direct dat ze de productie van Tesla Motors ook graag in California willen houden. Verder zei hij; “de aankondiging dat Tesla hier gaat produceren is geweldig nieuws voor de economie van Californië. Ook het milieu is gebaat bij deze actie. Tesla Motors en hun emissievrije auto’s horen thuis in Californië”, aldus een tevreden gouverneur.

Ook betaalbare auto’s
Ze’ev Drori, directeur van Tesla, benadrukte nogmaals dat Tesla geen auto voor de rijkeren wordt. De huidige Roadster mag dan nog vrij prijzig zijn, de sedan wordt al een stuk goedkoper. En we zullen nog verder gaan. Het maken van betaalbare auto´s is één van onze doelen. Tesla is nog steeds de enige autofabrikant die alleen maar met elektronisch aangedreven auto’s actief is.

Volgend jaar
De Tesla Roadster komt volgend jaar naar Europa, op de Sedan moeten we nog tot 2010 wachten. Aan het eind van dat jaar zal de wagen vermoedelijk in productie gaan. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.