Autonieuws

Land Rover 7-zitter op komst

In 2012 komt Land Rover families, grote gezinnen en ruimtewagenaanbidders tegemoet. Dan wordt er een nieuwe 7-zitter - op basis van de Freelander - aan het huidige gamma toegevoegd. De auto staat geheel op zichzelf met een eigen styling qua exterieur en interieur. Qua benaming wordt ‘Ventura’ genoemd.

De komende jaren gaat Land Rover meerdere nieuwe modellen lanceren. Daarvan is de nieuweling met z’n zeven zitplaatsen er één van. Het model wordt boven de Freelander gepositioneerd en krijgt een geheel eigen styling. Het wordt een mix van de Freelander en de LRX. Het onderstel wordt geleend van de Land Rover Freelander, hoewel deze flink wordt aangepast om plaats te bieden aan zeven personen. Met eveneens een toegenomen wielbasis zal de auto - die schuil gaat onder de codenaam ‘Project L486’ - eerder het formaat hebben van een Discovery dan een Freelander.

Asfaltridder
In tegenstelling tot de Discovery, is de nieuwe Land Rover meer geschikt voor asfaltwegen dan voor terreinwerk. Zaken als een laag gewicht, scherpe besturing, strak chassis en een gunstig brandstofverbruik zijn dan ook belangrijke kernwaarden tijdens de ontwikkeling. Ook zal de aandacht van de Land Rover-technici uitgaan naar een lage CO2-uitstoot.

Land Rover-imago
Ondanks zijn asfalteigenschappen wordt het wel degelijk een echte Land Rover. Vierwielaandrijving - gericht op de voorwielen – is standaard. Een centraal differentieel verdeeld het koppel over de wielen voor optimale tractie. Systemen als Hill Descent Control, Traction Control en ESP knipogen naar de terreincapaciteiten van de duurdere Land Rover-modellen. Allen kunnen worden in- en uitgeschakeld middels een button in de middenconsole.

Motoren van Freelander
Het motorenpallet en transmissies wordt gedeeld met de Freelander. Qua techniek mag Land Rover nog gebruikmaken van de magazijnen van Ford. Het Engelse merk is immers onlangs door de Amerikanen verkocht aan het Indiase Tata. Een tweetal motoren zijn al bekend; een 2.0 liter en een 2.2 liter diesel. Toekomstige klanten hebben de keus deze te koppelen aan een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie met dubbele koppeling. Volvo en Ford maken al gebruik van deze laatste.

70.000 orders
De productie wordt verzorgd in de Halewood-fabriek, waar ook de Freelander en de Jaguar X-type worden gebouwd. Land Rover wil zo’n 70.000 stuks van de ‘Ventura’ afzetten. De totale productie zou dan op 210.000 stuks komen, aanzienlijk meer dan de huidige productie van 100.000 auto’s.

2012
Het is nog wel even wachten op de 7-zits Land Rover. Die staat pas gepland voor 2012. Het is goed mogelijk dat er eerst nog een conceptcar zal worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
> Artikel lezen

'Road Rover' derde modellijn van Land Rover

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.