Autonieuws

Definitief afschaffing BPM

Het kabinet heeft definitief besloten dat de BPM op personenauto´s gaat verdwijnen. Daarmee heeft het kabinet een goede stap genomen in de weg naar eerlijk betalen voor het gebruik van de auto en niet voor het bezit.

Eindelijk goed nieuws voor de automobilist. Met de verdwijning van de BPM zal de nieuwprijs van auto´s in ons land namelijk eindelijk op het normale Europese niveau te komen liggen. Daarmee wordt het aanschaffen van een auto als snel een derde goedkoper. En dat kan aanzienlijk schelen. Neem als voorbeeld een Audi A4 2.0 TDI. Die kost op dit moment (ruim 40% BPM) maar liefst € 39.060,-. Wanneer de BPM verdwijnt zal diezelfde A4 nog maar € 29.476,- kosten.

Kilometerheffing in 2012
In de komende jaren zal de BPM langzaam maar zeker worden afgeschaft. Tot 2012 zal het kabinet de BPM vervangen door een tax die afhankelijk is van de CO2-uitstoot van de auto. Dit zal echter van tijdelijke aard zijn. Op termijn moeten de aanschafbelastingen op nieuwe auto´s namelijk volledig zijn verdwenen. Datzelfde geldt voor de motorrijtuigenbelasting. Daarvoor in de plaats komt de kilometerheffing die vanaf 2012 van start zal gaan. Dankzij die kilometerheffing worden we afgerekend op basis van gebruik van de auto en niet het bezit. Een eerlijke manier.

Meer details volgen de komende jaren
Alle details over de kilometerheffing, de afschaffing van de BPM en de toekomst van de autobelastingen in Nederland zullen de komende tijd meer duidelijk worden. We houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.