Autonieuws

Eerste schetsen Rolls-Royce RR4

Rolls-Royce toont ons de eerste schetsen van een compleet nieuw model dat als RR4 in ontwikkeling is. De compleet nieuwe Rolls-Royce zal worden gepositioneerd onder de Phantom en zal in 2010 op de markt komen. Momenteel werkt Rolls-Royce volop aan de ontwikkeling van de RR4.

Rolls-Royce gaat haar modellengamma voor het eerst in de geschiedenis naar beneden uitbreiden. De Britse autofabrikant werkt namelijk aan een kleiner model dat onder de Phantom gepositioneerd zal worden. Volgens de Britten wordt het een minder ´formele´ auto dan de Phantom en wordt er meer aandacht besteed aan de (dynamische) rij-eigenschappen. Daarmee doelt Rolls-Royce uiteraard op de eigenaar die ook zelf achter het stuur wil kruipen. Bovendien krijgt de RR4 een krachtig voorkomen, maar is deze veel minder groot dan de Phantom.

Fabriek in Goodwoord
Het design van de RR4 is eind 2007 al volledig afgerond en momenteel wordt er dan ook volop gewerkt aan de ontwikkeling. De fabriek in het Engelse Goodwood wordt daarbij tevens klaargemaakt voor hogere productieaantallen. Zo wordt er gewerkt aan een tweede assemblagelijn en worden de hout- en leershops vergroot.

Presentatie eind 2009
De nieuwe Rolls-Royce RR4 - de definitieve naam is nog onbekend - zal eind 2009 worden gepresenteerd. In 2010 zal de RR4 leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Lijnenspel Rolls-Royce Cullinan beter in beeld

Spyshots
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Spofec verbouwt Rolls-Royce Dawn

Tuning & styling
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Kan een Rolls-Royce lelijker dan dit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.