Autonieuws

Kleine cabriolets onvoldoende veilig

Cabrio’s zijn altijd erg populaire carrosserievarianten. Ook de kleinere doen het erg goed in de verkopen. Door de komst van meer kleinere cabrio’s, wilde het Duitse ADAC eens weten of deze wel genoeg bescherming aan de inzittenden biedt bij een koprol.

ADAC - zusterorganisatie van de ANWB - ondernam met drie kleine cabrio’s een test. De Citroën C3 Pluriel, de MINI Cabriolet en de Peugeot 207 CC waren de testkandidaten. Tijdens een koproltest met het dak open bleken alle geteste cabrio’s niet voldoende bescherming te bieden aan de inzittenden.

Testresultaten
Door de automatisch uitschuifbare rolbeugels van de Peugeot 207 CC won deze weliswaar de test ten opzichte van de andere twee, maar ADAC was verre van tevreden. De achterpassagiers kunnen rekenen op voldoende bescherming, maar de kans is groot dat de inzittenden voorin de 207 CC klem komen te zitten door een sterk verbogen voorruit. Tevens kunnen ze bij een koprol uit de gordels glijden. De MINI en de C3 Pluriel doorstonden ook niet de test van de ADAC. De rolbeugels van de MINI Cabrio bieden alleen voldoende bescherming indien de inzittenden niet langer zijn dan 175 cm. Ben je langer? Dan verkeer je in de gevarenzone. De voorruitstijl biedt wel voldoende protectie. De beugels van de Citroën C3 Pluriel zijn zelfs zo laag dat ze überhaupt geen bescherming bij een koprol bieden. Kleine kinderen hebben eventueel wel geluk. Zowel bij de MINI als de Citroën zijn de gordelspanners niet voldoende beoordeeld door de ADAC. Op de website van ADAC kan je een film van de test bezichtigen.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.