Autonieuws

Artega GT vanaf deze zomer productieklaar

Eindelijk kan Paragon – het moederbedrijf van Artega – ons melden dat de Artega GT klaar is voor productie. Vanaf aankomende zomer zal de Artega GT de aanval openen op de Porsche Cayman.

Paragon doet een poging iedere dag twee GT’s van de band te laten rollen. Daar zal naar verloop van tijd ook een rechtsgestuurde versie en een cabriolet tussen zitten. Een dealernetwerk is er nog niet, maar men is druk bezig om deze op te zetten.

Ervaren ontwikkelingsteam
Grondlegger en directeur van Paragon Klaus Dieter Fers debuteerde met de Artega GT in 2007 op het Autosalon van Genève. De Artega GT is in samenwerking met Karl-Heinz Kalbfell en wijlen Albrecht Graf Goertz (ontwerper van de legendarische BMW 507) ontwikkeld. Ex-ontwerper van Aston Martin Henrik Fisker zetten tekende de Artega GT. Geen onbekenden in de auto-industrie, dus succes verzekerd zou je zeggen.

Lichte compacte sportwagen
Met een lengte van 3,95 meter, een breedte van 1,87 meter en een hoogte 1,18 meter kan de Artega GT een uiterst compacte sportwagen genoemd worden. Een 300 pk sterke 3.6 liter V6 maakt het mogelijk dat de GT geen moeite heeft om van z’n plek te komen. De motor is afkomstig uit de Passat R36. Ook de daaraan gekoppelde zestraps DSG-automaat is afkomstig van Volkswagen.

De carrosserie wordt grotendeels uit carbon opgetrokken. Een aluminium spaceframe dient als basis. Hierdoor zal het gewicht slechts circa 1.200 kg bedragen. Nul naar honderd wordt zo binnen vijf seconden afgewerkt en een topsnelheid van 270 km/h is realistisch te noemen.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.