Autonieuws

A8GSC Berlinetta Touring: wonderschone nostalgie

Het Italiaanse Carrozzeria Touring Superleggera presenteert de A8GSC Berlinetta Touring. De carrosseriebouwer laat met de A8GCS Berlinetta Touring zien dat de technische basis van de Maserati GranTurismo fantastisch kan dienen voor een nostalgische sportauto.

De A8GCS Berlinetta Touring werd onlangs - tegelijk met de Maserati Quattroporte Statonwagon - gepresenteerd op het concours d’Elegance in Villa d’Este. De coupévormige Berlinetta Touring werd geïnspireerd op de van Pininfarina afkomstige A6GCS en is ontworpen door de Belg Louis de Fabribeckers.

Inspiratie uit de jaren ´30
Volgens het herrezen Carrozzeria weerspiegelt de A8GCS een supersportwagen met een ranke vormgeving. De lijnen van de Berlinetta Touring zijn op papier gezet zonder rekening te houden met tijd of mode. Men heeft juist gepoogd diverse stijlelementen uit de jaren ’30 te laten terugkeren. Daarbij moet men denken aan auto’s als de Isotta Fraschini, Lancia Flying Star of Alfa Romeo’s uit die tijd.
Hoogwaardige bouwkwaliteiten zorgen voor een wonderschoon design welke verwijzen naar de geschiedenis van de roemruchte carrosseriebouwer. De kenmerkende stijlelementen van Carrozzeria zoals een lichte overhang vóór, centraal geplaatste motoren en een grote overhang achter is ook ditmaal terug te vinden in de A8GCS.

Techniek
De A8GCS Berlinetta deelt voor een groot deel de technische basis met de Maserati GranSport. De voorin geplaatste achtcilinder is gelegen in een door Carrozzeria Touring Superleggera zelf ontwikkeld buizenframe. Door gebruik te maken van veel composietachtige materialen tijdens het traditionele ‘Superleggera’ bouwproces brengt de A8GCS Berlinetta Touring slechts 1.200 kg op de schaal. Zonder de huidige milieu- en veiligheidseisen uit het oog te verliezen. Carrozzeria Touring Superleggera is ervan overtuigt dat men met dit - in beperkt gebouwde oplage - model direct een plek weet te werven tussen de gevestigde orde van beste sportauto’s ter wereld.

De historie van Carrozzeria Touring Superleggera
De fascinatie van Carrozzeria Touring Superleggera van de familie Bianchi Anderloni voor coachbuilding reikt al ver terug in het verleden. Het Italiaanse bedrijf werd in 1926 opgericht en maakte naam met lichtgewicht carrosserieën op basis van onder meer Alfa Romeo´s en BMW´s. Carrozzeria Touring stierf echter een stille dood en verdween jaren van het toneel. De vraag naar special coachbuilding maakt sinds begin 21ste eeuw echter een enorme groei door. Dit biedt ruimte voor een nieuwe generatie autodesigners en techneuten. Dit laatste in combinatie met moderne technologieën en verbeterde materialen bieden geheel andere mogelijkheden en kijk op handgebouwde en exclusieve auto’s. Met de komst van de A8GCS Berlinetta Superleggera en de tevens op de concours d’Elegance in Villa d’Este gepresenteerde Bellagio Fastback Touring denkt Carrozzeria Touring Supperleggera op deze manier zichzelf nieuw leven in te blazen.

Gerelateerde artikelen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.