Autonieuws

Caterham R500: Harder, better, faster, stronger

Caterham presenteert een nog krachtiger, snellere en betere R500. De Caterham R500 is bedoelt voor wie serieus autorijden lief heeft en brengt 263 pk naar de achterwielen. In minder dan drie seconden accelereert Caterham´s nieuwe racemonster vanuit stilstand naar 100 km/h. Dat alles in combinatie met een gewicht van slechts 506 kg.

De lichtgewicht Caterham Seven is naar ongekende hoogte getild. De nieuwe R500 van de Britse sportautofabrikant is nog sneller, nog krachtiger en daarmee nog beter. In allerlei opzichten heeft Caterham ernaar gestreefd om de auto nog lichter te maken. Men is er in geslaagd om nog eens 9 kg aan gewicht te besparen waardoor de R500 slechts 506 kg weegt. Zo zijn de luchtinlaten van carbon gemaakt, de stoelen van kevlar en de wielophanging is ook nog eens in gewicht afgenomen.

263 pk = 520 pk per ton
Tegelijkertijd heeft Caterham de viercilinder Ford-motor tot een vermogen van 263 pk weten te tunen. Zonder de hulp van een turbo is dat een hele prestatie. De viercilinder brengt zijn vermogen via een handgeschakelde zesbak of een nieuwe (optionele) sequentiële automaat over op de achterwielen. Met een vermogens-/gewichtsverhouding van 520 pk per ton weet de auto in slechts 2,88 seconden vanuit stilstand naar 60 mph te accelereren. Dat komt overeen met een 0-100 km/h sprint in ongeveer 3 seconden waarmee de R500 sneller is dan superexoten als de Ferrari Enzo, Lamborghini Murciélago en Koenigsegg CC.

Digitaal dashboard
In het interieur heeft Caterham de nodige moderne zaken doorgevoerd. Het dashboard is voortaan geheel digitaal en er is een Momo stuurwiel gemonteerd waarin een schakelindicator is opgenomen. Keyless starten is eveneens mogelijk.

Vanaf heden leverbaar
De nieuwe Caterham R500 is vanaf heden leverbaar. De fabriek rekent minimaal £36,995,- wat overeenkomt met 43.000 euro. Daar komt dan nog wel de bij ons geldende BPM overheen.

Gerelateerde artikelen

Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?

Autonieuws
Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?
> Artikel lezen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.