Autonieuws

Recordjaar voor Volkswagen AG

Volkswagen AG heeft in 2007 een recordaantal auto´s verkocht en de beste winst- en omzetcijfers ooit genoteerd. De omzet van de verschillende merken samen steeg met 3,8 procent naar 108,9 miljard euro, terwijl de operationele winst meer dan verdrievoudigde tot 6,2 miljard euro. Met een rendement van 9,5 procent (2006: 2,1 procent) overtrof het Volkswagen concern zijn eigen doelstellingen.

´Het jaar 2007 was voor het Volkswagen-concern met afstand het succesvolste ooit´, sprak Martin Winterkorn, CEO van Volkswagen AG, bij de bekendmaking van de jaarcijfers. De winst voor belastingen bedroeg 6,5 miljard euro. Daarmee overtreft het concern zijn eigen doel van 5,1 miljard, een doel dat oorspronkelijk pas voor het jaar 2008 was gesteld. Het begin van dit jaar is voor het concern eveneens goed verlopen. Van januari tot en met februari 2008 vonden 952.500 auto’s hun weg naar de kopers en dat is een toename van 10,5 procent ten opzichte van de eerste twee maanden van 2007. Vooral Volkswagen en Škoda lieten een uitstekende ontwikkeling zien. Volkswagen AG leverde vorig jaar wereldwijd 6,2 miljoen auto´s af; een stijging van 8 procent ten opzichte van 2006 en een record in de bedrijfsgeschiedenis. Alle acht merken in de groep - Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Škoda, SEAT, Bentley, Bugatti, Lamborghini - droegen aan de hogere afzet bij. Bovendien wil het merk Volkswagen niet alleen groeien in de traditionele markten in West-Europa en Noord-Amerika, maar ook in andere delen van de wereld, zoals Rusland, China en Zuid-Amerika. Daarom worden meer dan twintig nieuwe modellen op de markt gebracht.

Nederlandse markt
Ook in Nederland is Volkswagen succesvol en alweer drie jaar marktleider. Het jaar 2008 is goed begonnen mede door een betere prijspositionering voor de belangrijkste volumemodellen; Polo, Golf, Golf Plus, Passat en Passat Variant. Ook de Tiguan, de nieuwe compacte SUV van Volkswagen, is met alweer bijna 2.500 orders een groot succes. De uitbreiding van het BlueMotion-programma leidt tot een grote vraag naar deze duurzame modellen. Er staan meer dan 1.000 BlueMotions in bestelling.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Volkswagen Up! GTI kan besteld worden

Autonieuws
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.