Autonieuws

Pininfarina showt de Sintesi conceptcar

Naast al het geweld van de autofabrikanten komt ook Pininfarina met een conceptcar naar Geneve. De bijzonder vormgegeven auto gaat onder de naam Sintesi door het leven.

De Sintesi is vloeiend vormgegeven, zo zitten er geen rare vouwen of lijnen in het koetswerk. Aan de voorkant zien we een kleine grille die gekenmerkt wordt door twee vleugels. De koplampen zijn geïntergeerd vlak boven de grille. Via een korte motorkap komen we bij de grote voorruit die lang en spits naar het dak toeloopt. Opvallend zijn de deuren die aan de voorzijde openen als gewone vleugeldeuren en aan de achterzijde tegenovergesteld openen. Via de fraaie deuren kom je in het interieur van de Sintesi. Deze is ruim en strak opgezet. Het dashboard bestaat uit één gedeelte. In het midden zijn alle bedieningselementen te vinden alsmede een scherm waarop de functies zichtbaar zijn. 
 
Brandstofcel
Naast de futuristische vormgeving gaat het er op technische gebied ook futuristisch aan toe. Zo is de wagen uitgerust met een brandstofcel. Deze levert maximaal 43,5 pk per wiel, het maximale koppel per wiel bedraagt 750 Nm. De wagen doet de sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden en heeft een topsnelheid van 248 km/h. Door alle componenten van de auto op verschillende plekken te zetten wist Pininfarina een betere gewichtsverdeling te krijgen. Ook zorgde het ervoor dat het zwaartepunt van de auto laag bleef, wat het weggedrag ten goede komt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross eindelijk onderweg naar productie

Spyshots
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.