Autonieuws

Mazda wint belangrijke designprijs

Mazda Motor Corporation heeft op het 23e ‘Festival Automobile International’ in Paris de prestigieuze ‘Grand Prix du Design’ gewonnen. De Nederlander Laurens van den Acker, General Manager van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation in Japan, ontving de bijbehorende award in de vorm van een kristallen vaas gisteren tijdens een gala in het exclusieve Les Invalides in Paris.

Het is de tweede grote designprijs voor Mazda op het Festival Automobile International: in 2006 werd de Mazda Senku gekozen tot ‘Most Beautiful Design Concept’. Bovendien werd de conceptcar Ryuga onlangs nog bekroond met de felbegeerde Louis Vuitton Classic Concept Award 2007.
De nu gewonnen ‘Grand Prix du Design’ eert het werk van een design studio of fabrikant en de invloed daarvan op de automobielindustrie. Het designteam van Mazda behoort nu tot de selecte groep van designers die deze award eerder ontvingen, waaronder enkele zeer grote namen van invloedrijke designers uit de auto-industrie. Het internationale Mazda designteam heeft in de afgelopen 16 maanden vijf concept cars geïntroduceerd, die geïnspireerd zijn op het nieuwe designthema ‘Nagare’. Dit Japanse woord staat voor het Engelse ‘flow’ in de zin van stroming, de belichaming van beweging. Het is gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van lucht en water. Dit wordt vertaald naar een unieke designtaal en gecombineerd met vormen en afmetingen die het begrip ‘beweging’ in een nieuw perspectief plaatsen. Het jaarlijkse Festival Automobile International is een ‘eerbetoon aan schoonheid, design en kunst’ in de automobielindustrie. De jury bestond dit jaar uit kopstukken uit de raceauto-industrie, architectuur, mode, design, kunst en media. Voorzitter is de architect Jean-Michel Wilmotte en onder de leden bevinden zich bekende namen uit de design- en automobielwereld, zoals Anne Asensio, Alain Prost en Hervé Poulain.

Gerelateerde artikelen

Mazda steelt de show met schitterende, vierdeurs Vision Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekokstooft Mazda een high-performance turbomotor?

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda6 grondig in 't nieuw gestoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.