Autonieuws

Mitsubishi Concept-RA: Diesel-coupé

Een sportauto met schone diesel, dat laat Mitsubishi ons zien met de Concept-RA. De in Detroit gepresenteerde diep-rode conceptcar is ontworpen volgens Mitsubishi´s moderne design-DNA en onder de motorkap ligt een 2.2 liter dieselmotor met ruim 200 pk. Voor de Amerikanen zal het even wennen zijn.

Mitsubishi toont ons een moderne interpretatie van hoe zij denken over de tweezits sportauto van de (nabije) toekomst. In de vorm van de Concept-RA benadrukken de Japanners in Detroit dat een spannende vormgeving, sportieve prestaties en een relatief gunstig verbruik samen kunnen gaan. Onder de motorkap van deze conceptcar ligt namelijk een dieselmotor. De 2.2 liter turbodiesel is dankzij het roetfilter relatief schoon en ontwikkelt een vermogen van 201 pk. Dat moet voldoende zijn voor aansprekende prestaties. Helaas geeft Mitsubishi die echter niet vrij. Wat we wel weten is dat het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen (Super-All Wheel Control).

Diep rood en mat zwart
Met zijn spannende design is de Concept-RA absoluut een blikvanger. Het vloeiende lijnenspel wordt gecombineerd met wat scherpe accenten. De dieprode lak en de mat-zwarte elementen onderstrepen de sportiviteit van het model. Het interieur is eenvoudig gehouden en voornamelijk gericht op de bestuurder. Dezelfde vloeiende lijnen die we aan de buitenzijde zien zijn ook binnenin doorgetrokken. Het sportstuurwiel heeft een platte onderzijde en het instrumentenpaneel is geheel digitaal.

Productieplannen?
Wat Mitsubishi´s plannen zijn met de Concept-RA is op dit moment niet bekend. Maar inmiddels weten we uit ervaring dat Mitsubishi dikwijls productiemodellen maakt van zijn conceptcars. Laten we hopen dat dat ook met deze sportieveling het geval is.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Mitsubishi ingelijfd door Renault-Nissan

Autonieuws
Officieel: Mitsubishi ingelijfd door Renault-Nissan
> Artikel lezen

Mitsubishi Eclipse Cross wurmt zich tussen ASX en Outlander

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.