Autonieuws

Dakar 2008 afgelast!

In verband met realistische terreurdreiging heeft de organisatie van Dakar de rally afgelast. Mede op advies van de Franse overheid heeft de – eveneens Franse – organisatie besloten de rally voor dit jaar niet door te laten gaan. De rally zou van 5 tot 20 januari van Lissabon naar Dakar gaan.

Als gevolg van de huidige politieke spanning, de moord op vier Franse toeristen op 28 september door de aan Al Qaida-gelieerde Islamic Mahreb en de directe bedreigingen aan het adres van de rally door terroristische groeperingen kon de organisatie geen andere beslissing nemen dan het evenement te cancellen. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de organisatie is de veiligheid van de inwoners van de bezochte landen, de professionele deelnemers, amateurs, assistentiepersoneel, journalisten en volgers. De organisatie wil daarom benadrukken dat er op het gebied van veiligheid nooit concessies worden gedaan. Maar - laat de organisatie weten - de Dakar Rally is een symbool en niets kan dat vernietigen. De aflassing van de Dakar Rally 2008 brengt geen gevaar voor de toekomst van de rally.
Voor 2009 zal men alles uit de kast halen om een nieuwe evenement voor alle liefhebbers van de offroad sport te organiseren.

Gerelateerde artikelen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

Geen ST, wel beresterk diesel voor 'Nederlandse' Ford Edge

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.