Autonieuws

Dakar 2008 afgelast!

In verband met realistische terreurdreiging heeft de organisatie van Dakar de rally afgelast. Mede op advies van de Franse overheid heeft de – eveneens Franse – organisatie besloten de rally voor dit jaar niet door te laten gaan. De rally zou van 5 tot 20 januari van Lissabon naar Dakar gaan.

Als gevolg van de huidige politieke spanning, de moord op vier Franse toeristen op 28 september door de aan Al Qaida-gelieerde Islamic Mahreb en de directe bedreigingen aan het adres van de rally door terroristische groeperingen kon de organisatie geen andere beslissing nemen dan het evenement te cancellen. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de organisatie is de veiligheid van de inwoners van de bezochte landen, de professionele deelnemers, amateurs, assistentiepersoneel, journalisten en volgers. De organisatie wil daarom benadrukken dat er op het gebied van veiligheid nooit concessies worden gedaan. Maar - laat de organisatie weten - de Dakar Rally is een symbool en niets kan dat vernietigen. De aflassing van de Dakar Rally 2008 brengt geen gevaar voor de toekomst van de rally.
Voor 2009 zal men alles uit de kast halen om een nieuwe evenement voor alle liefhebbers van de offroad sport te organiseren.

Gerelateerde artikelen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.