Autonieuws

7-traps DSG voor Volkswagen Golf (Plus)

Volkswagen schakelt een versnelling hoger en presenteert een 7-traps DSG. De nieuwe automaat met dubbele koppeling debuteert in de Golf en Golf Plus. De voordelen zijn groot, want de DSG-automaat zorgt niet alleen voor sportievere prestaties, maar realiseert ook een lager verbruik.

Volkswagen heeft veel succes geboekt met de DSG-versnellingsbak. De automaat met dubbele koppeling heeft namelijk grote voordelen. Zo zorgt de bak voor supersnelle schakelmomenten en is daardoor de 0-100 km/h sprint sneller dan bij een conventionele automaat of zelfs een handbak. Maar ook het verbruik is gunstiger. Meer dan een miljoen klanten hebben de afgelopen jaren dan ook voor de DSG-bak gekozen.

Sneller en zuiniger
Tijd voor Volkswagen om een versnelling op te schakelen. Na de 6-traps DSG presenteert de fabrikant uit Wolfsburg nu ook een 7-traps DSG. De bak zal debuteren in de Golf en Golf Plus voorzien van een 1.4 TSI (122 pk) en 1.9 TDI (105 pk). Vooral de TDI-motor profiteert in dit geval van een gereduceerd verbruik, want in vergelijking tot de 6-traps DSG wordt de motor 0,7 l/100 km zuiniger wanneer de nieuwe bak is gemonteerd. Tevens wordt de bak geleverd met een hill-start assist system. Daardoor blijft de remdruk behouden, ook als het rempedaal niet meer is ingetrapt. Dit maakt wegrijden op een steile helling gemakkelijker.

Golf en Golf Plus
Zoals gezegd zal de 7-traps DSG debuteren in de Golf en Golf Plus. Uiteraard zullen diverse andere modellen - en merken binnen het VAG-concern - volgen.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.