Autonieuws

Bitter is back: Bitter Vero

Met de presentatie van de Vero is de Duitse fabrikant Bitter back in business. De luxueuze sedan is gebaseerd op de Australische Holden Statesman, maar vooral uiterlijk compleet aangepast. Onder de motorkap ligt een 6.0 liter V8 die afkomstig is uit de Corvette. Het is de eerste nieuwe Bitter sinds 20 jaar.

De Duitser Erich Bitter heeft een zware tijd achter de rug. Toen hij in 1971 en 1981 de Bitter CD en CS presenteerde leek zijn succes overweldigend. Maar de modellen verouderden en het werd nodig tijd om met een nieuwe auto op de markt te komen. Tussen 1987 en 1997 presenteerde Bitter dan ook diverse conceptcars. Doordat hij het financieel keer op keer niet rond kon krijgen verdwenen de prototypes al snel in de garage. Datzelfde lot onderging de CD2. Dat model werd in 2003 voor het eerst in Genève gepresenteerd, maar tot drie keer toe bleef het bij een showdebuut. Maar Erich Bitter heeft niet opgegeven en bleef doorontwikkelen. Het resultaat is deze Bitter Vero, die vanaf volgend jaar ook daadwerkelijk in productie gaat.

V8 met 367 pk
De technische basis van het model wordt gevormd door de Holden Statesman. Net als onder meer Opel en Chevrolet is Holden onderdeel van GM en dat betekent dat Bitter kon putten uit een groot onderdelenmagazijn. Om de auto echter een geheel eigen gezicht te geven werden tal van onderdelen vervangen. We zien een nieuwe voor- en achterbumper, een compleet nieuwe grille, nieuwe koplampen en ook een andere motorkap. Onder die motorkap ligt een 6.0 liter V8 afkomstig van Corvette. In de Vero levert de motor een vermogen van 367 pk en een koppel van 530 Nm. Dat resulteert in een topsnelheid van 250 km/h. De acceleratie van 0-100 km/h is op dit moment nog niet bekend.

Leer en alcantara
Het interieur van de Vero is geheel naar smaak van zijn geestelijk vader samengesteld. Erich Bitter heeft vele jaren als specialist gewerkt voor de interieurafdelingen van Opel en Porsche en heeft daardoor een jarenlange ervaring. Het interieur van de Vero wordt gedomineerd door donkerbruin leer en alcanatara. Een compleet Bose-audiosysteem zorgt voor een fantastische geluidskwaliteit. Verder zien we zaken als climate control, een navigatiesysteem en een zonnedak.

Prijs
De Bitter Vero kost € 102.500,- exclusief belastingen. Bestellingen geschieden rechtstreeks via de fabrikant, maar voor het onderhoud kan men terecht bij elke GM-dealer. Daarmee is een groot dealernetwerk gegarandeerd.

Gerelateerde artikelen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé

Autonieuws
Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé
> Artikel lezen

Licht ontvlambaar duur: race-overall van Steve McQueen

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.