Autonieuws

Vandenbrink GTO: 5 exemplaren

Vandenbrink Design gaat 5 exemplaren van de GTO in productie nemen. De auto die begon als computertekening wordt hiermee realiteit. Onderhuids is de Vandenbrink GTO gebaseerd op de Ferrari 599 GTB Fiorano, maar de carrosserie is geheel nieuw.

Het begon allemaal in 2006 toen Michiel van den Brink (ex-Spyker ontwerper) een moderne interpretatie van de Ferrari 250 GTO ontwierp. De computertekeningen van Michiel werden zelfs door TopGear met zeer veel enthousiasme onthaald. Door deze overweldigende reacties besloot Michiel om samen met zijn zakenpartner Robert Koumans het project daadwerkelijk door te zetten. Alwin Hietbrink werd erbij betrokken om de carrosserie geheel met de hand te gaan maken en voor het interieur is Henk van Lith aangetrokken. Beide Nederlanders zijn absolute specialisten als het gaat om het nabouwen van Italiaanse sportauto´s en interieurs.

Ferrari als donor
Als basis gebruikt Vandenbrink een Ferrari 599 GTB Fiorano. De techniek is feitelijk dan ook van deze sportauto afkomstig. De carrosserie wordt door Vandenbrink compleet opnieuw ontworpen. Het zijn slechts de voorruit en de A-stijlen die worden overgenomen van de Italiaanse donor. Zelfs onder de motorkap verandert het één en ander. Zo zal Ferrari-tuner EDO Competition zorgen voor een vermogensupdate. Zo levert de Vandenbrink 599 GTO een vermogen van 650 pk en een koppel van 630 Nm. Wie kiest voor de 630 GTO krijgt de beschikking over een motor met ruim 300 cc meer cilinderinhoud en een vermogen van 750 en koppel van 680 Nm. Daarmee moeten zeer indrukwekkende prestaties te realiseren zijn.

5 exemplaren
Vandenbrink Design gaat 5 exemplaren van de GTO bouwen. De coachbuilder treed daarmee in de voetsporen van grote Italiaanse carrosseriebouwers als Zagato en Pininfarina. En dat zijn namen waar menigeen zich graag mee meten wil!

Gerelateerde artikelen

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

Autonieuws
SEAT's familie-SUV krijgt de naam...
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.