Autonieuws

BlueMotion-offensief van Volkswagen

Volkswagen onthulde in Frankfurt maar liefst 6 nieuwe BlueMotion-modellen. De fabrikant uit Wolfsburg begint daarmee aan een waar BlueMotion-offensief. Na de Polo, Passat en Passat Variant voegt Volkswagen binnenkort de Golf, Golf Variant, Golf Plus, Jetta, Touran en Caddy BlueMotion toe aan het gamma.

Volkswagen breidt het gamma aan BlueMotion-modellen uit met maar liefst zes nieuwe varianten. Eén ding hebben de modellen allen gemeen, onder de motorkap ligt een 105 pk sterke 1.9 liter TDI-motor. Die motor levert echter aanzienlijk betere prestaties als het gaat om brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Dat alles heeft te maken met verschillende – relatief kleine - ingrepen. Zo werd het motormanagementsysteem opnieuw geprogrammeerd, werden de versnellingen (3-5) langer gemaakt en monteert Volkswagen een dieselpartikelfilter. Verder is de aërodynamica verbeterd door de bodemplaat te optimaliseren en de grille aan te passen. Tot slot zijn er speciale banden gemonteerd die zorgen voor minder rolweerstand.

Minder verbruik en CO2-uitstoot
Voor alle modellen zijn aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd. De topper onder de nieuwkomers is de Golf BlueMotion die genoegen neemt met 4,5 l/100 km en 119 g/km aan CO2 uitstoot. Dat is een verbetering van 0,6 l/100 km en 16 g/km. Ook de andere modellen hebben dergelijke verbeteringen weten te realiseren. We sommen ze even op: Golf Variant BlueMotion (4.6 l / 100 km; 122 g/km CO2), de Golf Plus BlueMotion (4.8 l / 100 km; 127 g/km CO2), Jetta BlueMotion (4.6 l / 100 km; 122 g/km CO2), Touran BlueMotion (5.5 l / 100 km; 146 g / km CO2) en de nagenoeg productierijpe Caddy BlueMotion (5.8 l / 100 km; 154 g/km CO2).

Negen BlueMotion-modellen
Met de komst van deze nieuwe BlueMotion-modellen wil Volkswagen bijdragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot en brandstofverbruik. In totaal heeft de fabrikant binnenkort maar liefst negen modellen met het BlueMotion-label op de markt. De Caddy BlueMotion is officieel nog een conceptcar, maar zal spoedig productierijp zijn.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf Sportsvan in 't nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Ga jij volgend jaar op vakantie in de VW California XXL?

Autonieuws
California XXL
> Artikel lezen

Nieuw: EVO-tje van Volkswagen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie

Autonieuws
Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie
> Artikel lezen

Kopen: een Volkswagen T1 voor 165.000 dollar?

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?

Autonieuws
Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.