Autonieuws

BlueMotion-offensief van Volkswagen

Volkswagen onthulde in Frankfurt maar liefst 6 nieuwe BlueMotion-modellen. De fabrikant uit Wolfsburg begint daarmee aan een waar BlueMotion-offensief. Na de Polo, Passat en Passat Variant voegt Volkswagen binnenkort de Golf, Golf Variant, Golf Plus, Jetta, Touran en Caddy BlueMotion toe aan het gamma.

Volkswagen breidt het gamma aan BlueMotion-modellen uit met maar liefst zes nieuwe varianten. Eén ding hebben de modellen allen gemeen, onder de motorkap ligt een 105 pk sterke 1.9 liter TDI-motor. Die motor levert echter aanzienlijk betere prestaties als het gaat om brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Dat alles heeft te maken met verschillende – relatief kleine - ingrepen. Zo werd het motormanagementsysteem opnieuw geprogrammeerd, werden de versnellingen (3-5) langer gemaakt en monteert Volkswagen een dieselpartikelfilter. Verder is de aërodynamica verbeterd door de bodemplaat te optimaliseren en de grille aan te passen. Tot slot zijn er speciale banden gemonteerd die zorgen voor minder rolweerstand.

Minder verbruik en CO2-uitstoot
Voor alle modellen zijn aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd. De topper onder de nieuwkomers is de Golf BlueMotion die genoegen neemt met 4,5 l/100 km en 119 g/km aan CO2 uitstoot. Dat is een verbetering van 0,6 l/100 km en 16 g/km. Ook de andere modellen hebben dergelijke verbeteringen weten te realiseren. We sommen ze even op: Golf Variant BlueMotion (4.6 l / 100 km; 122 g/km CO2), de Golf Plus BlueMotion (4.8 l / 100 km; 127 g/km CO2), Jetta BlueMotion (4.6 l / 100 km; 122 g/km CO2), Touran BlueMotion (5.5 l / 100 km; 146 g / km CO2) en de nagenoeg productierijpe Caddy BlueMotion (5.8 l / 100 km; 154 g/km CO2).

Negen BlueMotion-modellen
Met de komst van deze nieuwe BlueMotion-modellen wil Volkswagen bijdragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot en brandstofverbruik. In totaal heeft de fabrikant binnenkort maar liefst negen modellen met het BlueMotion-label op de markt. De Caddy BlueMotion is officieel nog een conceptcar, maar zal spoedig productierijp zijn.

Gerelateerde artikelen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen registreert I.D. Freeler en I.D. Cruiser

Autonieuws
Volkswagen registreert I.D. Freeler en I.D. Cruiser
> Artikel lezen

'Volkswagen blijft grootste autoproducent'

Autonieuws
'Volkswagen blijft grootste autoproducent'
> Artikel lezen

Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant

Autonieuws
Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.