Autonieuws

Kia Kee: sportieve conceptcar

Kia toont op de IAA in Frankfurt een studiemodel van een nieuwe Coupé. De sportcoupé Kee is nu nog een studiemodel, maar verwacht wordt dat hij ook in productie gaat en dat zou een belangrijke stap voor Kia kunnen zijn. Maak kennis met de Kia Kee.

De Kee (uitspraak key) Concept is een sportcoupé met een 2+2 opstelling. Dit betekent dat er naast 2 personen voorin ook achterin ruimte is voor 2 personen. De Kee Concept is 4,30 meter lang en is voorzien van 20 inch grote wielen. De wagen is ontworpen door Peter Schreyer, de man die eerder al de Audi TT tekende. Hij deelt ons mee dat de Kee ontworpen en ontwikkeld is als een betaalbare en spannende coupé die perfect binnen het merk past. En dat belooft wat!

Nieuwe 2.0 liter V6
Onder de kap van de sportcoupé vinden we een gloednieuwe motor. De 2.0 liter V6 is volgens Kia van de volgende generatie. Waarom dit zo is vinden we niet terug in het bericht, wellicht kunnen we u dit later nog melden. De motor levert een ruim vermogen van 200 pk. Hij wordt gekoppeld aan een zestraps automaat.

Durft Kia het aan?
Het lijkt erop dat de Kee Concept vrijwel productierijp is. Het zal ons dan ook niet verbazen wanneer we deze auto volgend jaar in licht gewijzigde vorm weer tegenkomen op een beurs. Maar dan als productiemodel. Kia is aan zet!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Kia presenteert elektrische Niro op CES

Autonieuws
Kia presenteert elektrische Niro op CES
> Artikel lezen

Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?

Autonieuws
Europa de Forte Sedan, de VS de nieuwe Cee'd. Deal?
> Artikel lezen

Prijs Kia Niro en Optima Plug-In Hybrid bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.