Autonieuws

BPM-verhoging voor brandstofslurpers

Staatssecretaris De Jager van Financiën wil de brandstofslurpers hoger gaan belasten. De auto’s die relatief minder CO2 uitstoten wil hij tegemoet komen met een BPM-korting van enkele honderden euro’s. De grote SUV’s en limousines zullen met deze maatregel een paar duizend euro duurder worden.

De autoliefhebber met een goed gevulde portemonnee zal ook de komende jaren weer de dupe worden. Als koper van een relatief dure auto moet al veel BPM en BTW worden betaald, bovendien is de wegenbelasting hoger (door het relatief hoge gewicht) en wie de auto zakelijk wil rijden moet ook nog eens veel bijtelling betalen. Wat staatssecretaris De Jager betreft komt daar ook nog eens een extra BPM-verhoging bij voor auto´s die meer CO2 uitstoten dan volgens het kabinet wenselijk is. Daarmee worden eigenaren van auto´s als SUV´s en grote sedan wederom de dupe.
  
Gemiste kans
De Bovag en Rai-vereniging reageren als volgt: “De maatregelen die Staatssecretaris De Jager van Financiën vandaag in De Telegraaf voorstelt, zullen vrijwel geen reductie van de CO2-uitstoot door nieuwe personenauto´s opleveren. Wat zijn maatregelen wel opleveren, is 150 miljoen euro extra belastinginkomsten van de Nederlandse autokopers. BOVAG en RAI Vereniging kwalificeren de voorstellen als zwaar onvoldoende en niet goed doordacht. Beide organisaties hebben eigen voorstellen die veel effectiever zijn, maar kennelijk is het de staatssecretaris te doen om het binnenhalen van extra belastinggeld en niet om effectief klimaatbeleid. Een gemiste kans.”

Gerelateerde artikelen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T

Autonieuws
Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design

Lifestyle & design
Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.