Autonieuws

International Engine of the Year 2007

BMW is grote winnaar in de International Engine of the Year 2007 verkiezing. De felbegeerde prijs voor de beste motor van 2007 werd toegekend aan de 3.0 liter bi-turbo motor bekend uit de BMW 335i. Maar BMW wist met nog drie motoren een totaal aantal van zeven prijzen in de wacht te slepen.

Inmiddels alweer voor de negende keer wordt de International Engine of the Year verkiezing gehouden. Een groep van 62 autojournalisten uit 30 landen buigt zich bij deze verkiezing niet over de auto in zijn algemeen, maar specifiek de motor. Daarbij is een onderverdeling gemaakt op basis van de cilinderinhoud. Bovendien zijn er prijzen te winnen voor ´Best Fuel Economy´ en ´Best Performance Engine´. De meest belangrijke prijs is de ´Best New Engine of the Year´ en kan worden gezien als de échte winnaar.

BMW grote winnaar
Dit jaar viel vooral BMW in de prijzen. De autofabrikant uit München wist met 4 motoren maar liefst 7 prijzen in de wacht te slepen. De 3.0 liter zescilinder bi-turbo motor bekend uit de 335i won de onderscheiding International Engine of the Year 2007 en is daarmee de winnaar van de gehele verkiezing. Verder vielen ook de V10 uit de M5/M6, de 2.5 liter zes-in-lijn benzinemotor uit de Z4/X3 en de 1.6 twin scroll turbo benzinemotor uit de Mini (en Peugeot 207) in de prijzen.

Tweede en derde plaats
De tweede plaats in het algemene klassement ging naar de 1.4 TSI-motor van Volkswagen die bovendien winnaar werd in de klasse van 1.0 - 1.4 liter cilinderinhoud. Op de derde plaats zien we de 3.6 liter turbomotor uit de Porsche 911 Turbo. Daardoor werd de motor bovendien winnaar in zijn klasse (3.0 - 4.0 liter).

Gerelateerde artikelen

Rondjes draaien rond BMW 8-serie Cabriolet

Spyshots
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze nieuwe modellen lanceert BMW in 2018

Autonieuws
Deze nieuwe modellen lanceert BMW in 2018
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.