Autonieuws

Chery Shooting Sport: serieuze Chinees

Chery presenteert de Shooting Sport conceptcar. Na de presentatie van de Roewe W2 concept begint het er dan nu echt op te lijken dat de Chinezen onze kant op gaan komen. De Chery Shooting Sport zou namelijk zo de concurrentie aan kunnen gaan op de Europese markt.

De Chinese autofabrikant Chery doet het op de thuismarkt inmiddels bijzonder goed. Zelfs zo goed dat Chery inmiddels marktleider is. Na diverse berichten over samenwerkingen met onder meer Fiat, Chrysler en Dodge lijkt het erop dat Chery niets meer in de weg staat om ook naar Europa te komen. De modellen krijgen een steeds betere uitstraling en uiteraard is de prijsstelling zeer scherp. Met deze Shooting Sport conceptcar geeft Chery een voorproefje van een nieuw model. En dat zou weleens een groot succes kunnen gaan worden.

Driedeurs hatchback
De Chery Shooting Sport is een driedeurs hatchback met een lekker sportieve uitstraling. Het front heeft scherpe lijnen en van opzij gezien valt de aflopende daklijn op. Het interieur heeft een frisse uitstraling. Dat is vooral te danken aan de beige en lichtgroene kleurstelling. Maar ook de modern vormgegeven tellers en de middenconsole gooien hoge ogen. Aan luxe voorzieningen is geen enkel gebrek. Zo is de Shooting Sport voorzien van een DVD-geluidsinstallatie en elektrisch verstelbare stoelen.

Bij productie ook naar Europa
Chery presenteert de Shooting Sport op de Shanghai Motor Show. Wanneer deze conceptcar tot een productiemodel zal evolueren dan komt deze ook naar Europa. Wederom een bevestiging van de in aantocht staande Chinese invasie.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Karlmann King lust Bentayga als ontbijt en neemt G-klasse als toetje

Autonieuws
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi schijnt licht op vierdeurs e-tron GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.