Autonieuws

Maserati GS Zagato: superexclusieve Italiaan

Zagato zal tijdens het Concours d´Elegance Villa d´Este de Maserati GS Zagato onthullen. De superexclusieve Italiaanse sportauto is gebaseerd op de Maserati GranSport Spyder en speciaal gemaakt voor een Italiaanse zakenman.

Zagato heeft de afgelopen jaren een duidelijke stempel gedrukt op de traditionele coachbuilders. Het Italiaanse bedrijf heeft met spectaculaire projecten laten zien waartoe het in staat is. Vorig jaar presenteerde Zagato de Ferrari 575GTZ, een exclusieve Ferrari die in opdracht van een Japanse klant werd ontwikkeld. Bovendien stond Zagato garant voor het design van de Spyker C12 Zagato en heeft het bedrijf al diverse Aston Martin´s naar eigen hand vormgegeven. Meest recent is behalve de samenwerking met Spyker ook de hergeboorte van Diatto, een merk dat tientallen jaren geleden ten onder ging.

Typerende Zagato-stijl
De Maserati GS Zagato is de jongste aanwinst van Zagato. De auto is gebaseerd op de Gran Sport Spyder, maar daarvan is niets meer zichtbaar. De carrosserie is geheel met de hand gevormd en volledig van aluminium. Uiteraard draagt het design de typerende Z-kenmerken die we in de ontwerpen van Zagato altijd terug zien. Bovendien heeft Zagato zich sterk laten inspireren door de Maserati A6 G Zagato uit 1954. De Spyder is daarbij bovendien omgetoverd tot een tweezits coupé.

Concours d´Elegance Villa d´Este
Zoals gezegd zal de Maserati GS Zagato worden onthuld tijdens het Concours d´Elegance Villa d´Este welke van 20-22 april wordt gehouden in het Italiaanse Cernobbio. Tegen die tijd kunnen wij bovendien meer details en foto´s van deze exclusieve Maserati tonen.

Gerelateerde artikelen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat heeft Maserati nu weer aan z'n fiets hangen?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Lang(er) wachten op Maserati Alfieri

Autonieuws
Maserati Alfieri Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.