Autonieuws

Prijzen VW Golf Variant, Passat R36 en BlueMotion

Volkswagen heeft de prijzen van de Golf Variant, Passat R36 en Passat Bluemotion bekend gemaakt. Op de AutoRAI beleefden alledrie de modellen hun Nederlandse debuut. De Golf Variant is vanaf heden te bestellen. Op de Passat R36 en Passat BlueMotion moeten we nog tot juli wachten.

Golf Variant
De nieuwe Golf Variant is een langverwachte toevoeging op het modelaanbod van de Golf V. Het model debuteerde in Geneve en is inmiddels ook leverbaar. De kofferruimte bedraagt 468 liter en is dankzij de neerklapbare achterbank uit te breiden tot 1.550 liter. Dankzij de brede en laag uitgesneden achterklep en de in de achterspatborden geintegreerde lichtunits heeft de Golf Variant een eigen gezicht. De prijzen beginnen bij € 22.500,- voor de 1.4 (80 pk). Dieselen kan vanaf € 28.550,- met de 1.9 TDI (105 pk).

Passat BlueMotion
Op de AutoRAI maakte Volkswagen ook de prijzen van de Passat BlueMotion bekend. De auto wordt aangedreven door een 1.9 TDI met 105 pk en verbruikt slechts 5,1 liter per 100 gereden kilometers. Daarmee is de Passat BlueMotion de zuinigste auto in zijn klasse. Mede dankzij het standaard aanwezige roetfilter is de uitstoot van CO2 beperkt tot 136 gram per kilometer. De Passat BlueMotion is er als Sedan voor € 32.590,- en als Variant voor € 33.990,-. In de prijzen is 1.000 euro milieusubsidie voor het A-label en 600 euro voor het standaard roetfilter verwerkt. De levering van de Passat BlueMotion begint in juli.

Passat R36: de snelste Passat ooit
De Passat R36 is het sportieve topmodel van de Passat-reeks. De als Sedan en als Variant leverbare R36 beschikt over een 300 pk sterke, direct ingespoten 6 cilindermotor in combinatie met een DSG-versnellingsbak en 4MOTION (permanente vierwielaandrijving). Beide versies sprinten binnen zes seconden van 0-100 km/h en halen een topsnelheid van 250 km/h. De Passat R36 Sedan kost € 59.995,- en de R36 Variant € 61.795,-. De levering start in juli.

Gerelateerde artikelen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line

Autonieuws
Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.