Autonieuws

Kia ex_Cee´d Cabrio Concept

Kia presenteert de ex_Cee´d Cabrio, een conceptcar voor een compacte cabriolet van de Koreanen. De Kia ex_Cee´d Cabrio debuteert op de Autosalon van Genève en zal in de loop van 2008 in productie gaan. Opvallend is dat Kia bij de ex_Cee´d Cabrio heeft gekozen voor een stoffen kap.

In een razend tempo presenteert Kia een compleet vernieuwd modellengamma. De grootste troef van de Koreanen is de Cee´d. De auto debuteerde als Cee´d Concept op de Autosalon van Genève in 2006. Een half jaar later presenteerde Kia het productiemodel. Vervolgens kwam Kia met de Cee´d Sporty Wagon en een conceptcar in de vorm van een driedeurs variant onder de naam pro_Cee´d. Het vierde en laatste model van de Cee´d-serie is deze cabriolet, die als conceptcar op de Autosalon van Genève staat.

Stoffen kap
De ex_Cee´d Cabrio Concept is gebaseerd op de driedeurs hatchback. De auto dankt dan ook zijn sportievere silhouet aan het driedeurs model. Opvallend is dat Kia heeft gekozen voor een stoffen kap in tegenstelling tot de heersende trend van stalen klapdaken. Grootste voordeel hiervan is echter wel dat de auto goedkoper is qua ontwikkeling en productie. Bovendien heeft de ex_Cee´d Cabrio hierdoor een veel kortere overhang aan de achterzijde dan we bij de concurrentie zien. Hier hoeft immers geen stalen klapdak te worden opgeborgen. En dat komt het ontwerp van de auto alleen maar ten goede. Voor deze conceptcar heeft Kia gekozen voor een ´meringue white´ exterieur in combinatie met een ´bitter chocolate´ kap. Het interieur is uitgevoerd in tweekleurig leder.

2008 in productie
Na zijn debuut op de Autosalon van Genève zal de ontwikkeling van de conceptcar worden doorgezet. Kia zal het productiemodel namelijk al in 2008 presenteren. Vermoedelijk staat de auto kort daarna al bij de Kia-dealers.

Gerelateerde artikelen

Opgeklopte Kia Stingers schitteren op SEMA in Vegas

Tuning & styling
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.