Autonieuws

Peugeot Flux: winnaar Peugeot designwedstrijd

Peugeot heeft voor de vierde keer de designwedstrijd ‘Concours de Design’ georganiseerd. Bij deze designwedstrijd kan iedereen zijn eigen visie op een toekomstige Peugeot indienen. Van de ruim 4.000 inzendingen werd deze Peugeot Flux uitgekozen tot winnaar.

Voor de 4e editie van deze ontwerp-wedstrijd heeft Peugeot ontwerpers over de hele wereld uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een auto die het ultieme rijplezier biedt onder het motto: P.L.E.A.S.E. ! Niet zomaar een futuristische auto ontwerpen, nee de opdracht ging veel verder: ontwerp een nieuw soort auto: Pleasurable (to drive), Lively, Efficient, Accessible, Simple en Ecological.

20-jarige ontwerper
Met in zijn achterhoofd de wens om een auto te ontwerpen die op alle mogelijke manieren optimaal plezier biedt voor alle inzittenden heeft Mihai Panaitescu, van oorsprong Roemeens en student industriële vormgeving in Turijn (Italië), de Flux gecreëerd, een project waarmee hij de wedstrijd heeft gewonnen. De 20-jarige Panaitescu heeft volgens Peugeot met de Flux een ontwerp ingediend dat niet alleen geschikt is voor in de stad (compacte afmetingen en milieuvriendelijk), maar ook geschikt voor het werk op bochtige buitenwegen. Het interieur biedt plaats aan 2 personen die beschikken over sportieve kuipstoelen. De cockpit is opvallend eenvoudig opgesteld en alle essentiële functies bevinden zich onder handbereik.

Presentatie op IAA in Frankfurt
De Flux is winnaar geworden na een uitgebreid selectieproces in drie fasen dat loopt van oktober 2006 t/m februari 2007. In de eerste fase werden dertig projecten geselecteerd door de leden van het Centre de Style de Peugeot, waarna bezoekers van de internetsite en de pers gelegenheid kregen hun favoriet te kiezen. Vervolgens werd een lijst met 10 finalisten samengesteld. De winnaar werd gekozen door een jury onder voorzitterschap van Frédéric Saint-Geours, Algemeen Directeur van Peugeot. In de periode van maart tot en met september 2007 zal de Flux als conceptcar worden gebouwd. Op de IAA in Frankfurt (september 2007) wordt de auto officieel onthuld.

Gerelateerde artikelen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot gaat los met de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

Autonieuws
Peugeot
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.