Autonieuws

American Muscles: Ford Interceptor

Ford presenteert de Interceptor Concept, een vierdeurs conceptcar met moderne Amerikaanse vormgeving. De Interceptor is een vierdeurs sedan met de uitstraling en de inborst van een Amerikaanse Musclecar. Zijn 400 pk sterke V8 loopt op E85 Ethanol.

De NAIAS in Detroit is vooral voor de Amerikaanse merken een conceptcar-feest. En dat geldt zeker ook voor Ford. Het bedrijf grijpt in 2007 in Detroit terug naar de jaren ´60 waarin de Amerikaanse Musclecar zijn hoogtijdagen beleefde. De conceptcar Interceptor is volgens Ford het beeld van een moderne Amerikaanse spierbundel in een Ford-jasje. In de volksmond kunnen we de Interceptor dan ook omschrijven als een vierdeurs Mustang.

Krachtige Amerikaanse vormgeving
Aan de ene kant is de Interceptor een zeer elegante, maar wel typische sedan. De auto heeft qua concept veel weg van de Chrysler 300C. De krachtige lijnen, de hoge grille en de brede achterzijde, maar ook de lage zijruiten zijn typisch Amerikaans. Het vele chroom, de 22 inch lichtmetalen wielen en de moderne Ford-grille kenmerken de conceptcar.

Ruim interieur
Het interieur is bijzonder ruim en de materialen zijn volgens Ford van een hoge kwaliteit. Grote delen van het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole zijn bekleed met leer. Zo ook de vier afzonderlijke stoelen. Het stiksel is uitgevoerd in caramel-kleur en contrasteert daardoor met het donkerkleurige leer. Om een opgeruimde indruk te krijgen zijn de bedieningselementen van de audio en de climate control op te bergen.

Vierpunts veiligheidsgordels
Met de presentatie van de Interceptor concept presenteert Ford tevens een nieuw concept wat veiligheidsgordels betreft. De auto is voorzien van vierpunts gordels die volgens consumentenonderzoek prettiger dragen en volgens Ford bovendien veiliger zijn. Achterin zijn zelfs opblaasbare gordels gemonteerd. Deze zorgen bij een aanrijding voor minder druk op het lichaam. Hierdoor wordt letsel veroorzaakt door de veiligheidsgordel zo goed als voorkomen.

E85 V8
Voor de aandrijving van de Interceptor concept staat een krachtige V8 garant. De motor heeft een inhoud van 5,0 liter en is een upgrade van de 4,6 liter motor die de Mustang GT aandrijft. In de Interceptor staan 400 paardenkrachten klaar om de auto bijpassende prestaties mee te geven. Als brandstof gebruikt de motor E85 Ethanol.

Puur een conceptcar?
Hoewel de Interceptor puur een conceptcar betreft, zou het niet ondenkbaar zijn om de conceptcar in productie te nemen. We zien dat een auto als de Chrysler 300C zeer geslaagd is en dat zou Ford met de Interceptor ook kunnen bereiken.

Gerelateerde artikelen

Gesnapt: de terugkeer van de Ford Bronco

Spyshots
Gesnapt: de terugkeer van de Ford Bronco
> Artikel lezen

Superformance Ford GT40 in Gulf-livery kan van jou zijn

Autonieuws
Superformance Ford GT40 in Gulf-livery kan van jou zijn
> Artikel lezen

Ford EcoSport stuk knapper na facelift

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Oorspronkelijke monteurs bouwen gloednieuwe '65 Shelby Mustang voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.