Autonieuws

Moderne CRX: Honda REMIX concept

Honda heeft een kleine sportconceptcar gepresenteerd; de REMIX. De sportieve conceptcar biedt plaats aan twee personen en is naast zijn sportieve karakter ook geschikt voor dagelijks gebruik. De REMIX zou zomaar eens een moderne interpretatie van de CRX kunnen zijn.

Al tijden gaan er geruchten over de terugkeer van de Honda CRX. De autofabrikant zelf laat er niets over los, maar de kans lijkt steeds reëler dat de CRX inderdaad terug zal keren. Helemaal als we deze conceptcar bekijken die Honda in Los Angeles presenteerde.

Fun-to-drive
De Honda REMIX is een compacte conceptcar die vooral gericht is op sportiviteit. De auto is ontwikkeld volgens een filosofie waarbij het accent licht op lichtgewicht, fun-to-drive en een simpele vormgeving. Onder de motorkap ligt een viercilinder benzinemotor die de voorwielen aandrijft. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Tezamen met het sportonderstel, de Brembo remmen en de speciale sportbanden moeten de sportieve prestaties optimaal kunnen worden benut.

Moderne CRX
Honda spreekt bij de REMIX puur over een conceptcar, maar wij denken dat Honda ons alvast een beetje op wil warmen voor een moderne interpretatie van de CRX. Deze conceptcar zou weleens een eerste aanzet kunnen zijn…

Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV: leuker worden conceptcars niet

Autonieuws
Honda Urban EV Concept
> Artikel lezen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.