Autonieuws

Voor en door Chinezen: Volkswagen Neeza

Het designteam van Volkswagen in Shanghai presenteert de Neeza conceptcar. De Volkswagen Neeza is een crossover die kenmerken van een coupé en een stationwagon met elkaar combineert. De Neeza is specifiek ontworpen voor de Chinese markt.

Volkswagen ziet kansen op de Chinese markt. Nadat het merk al diverse (Europese) modellen in China presenteerde, komt Volkswagen nu met een conceptcar die in en voor China ontworpen is. Alle designelementen, het kleurgebruik en de materiaalkeuze zijn specifiek afgestemd op de Chinese klant. Het model is dan ook ontworpen bij Volkswagen Shanghai. De naam Neeza verwijst naar een beroemd en mysterieus figuur uit de Chinese geschiedenis. Ne-zha (zijn officiële naam) is bekend bij alle Chinezen en was een jonge man die magische wapens gebruikte om te vechten met kwade geesten.

Chinese red
De conceptcar Neeza combineert diversen designelementen van een coupé en een stationwagon. Maar volgens Volkswagen is er ook een beetje SUV in te herkennen. Vooral de achterzijde doet enigszins denken aan een SUV. De voorbumper en grille zijn typisch Volkswagen. De Neeza is gespoten in een kleur die men ´Chinese red´ noemt. De opvallend kleine buitenspiegels, de suïcidedeuren en het grote glazen dak zijn enkele andere kenmerken van het model.

Magic Box
Opvallend en futuristisch is het interieur van de Volkswagen Neeza. De zacht vloeiende lijnen en de kleurencombinatie van grijs en rood zijn Volkswagen typisch Chinees. In het interieur ontbreekt het aan elke vorm van infotainment. Er is geen radio, CD-speler of navigatiesysteem aanwezig. Daarvoor in de plaats monteert Volkswagen een ´Magic Box´. Op deze ´Magic Box´ kan de bestuurder zijn eigen telefoon, radio, navigatiesysteem of zelfs spelcomputer aansluiten. Een interface die in de Neeza is gemonteerd vertaald de informatie, beelden en geluiden van de portabele apparatuur door naar het centrale scherm en de speakers in de conceptcar.

Voor de Chinese markt
Met de Neeza conceptcar gunt Volkswagen ons een blik in de nabije toekomst. De conceptcar zou zomaar als basis kunnen dienen voor een crossover die specifiek voor de Chinese markt is ontworpen.

Gerelateerde artikelen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Stuurloze Volkswagen I.D. Vizzion: Phaeton van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.